Zpěváci Dusilová a Koller kritizovali v živém přenosu Zemana. Zakročil okamžitě Ovčáček

09.04.2016 21:37

VIDEO Skupinou roku 2015 se na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl stala kapela Kryštof, zpěvákem David Koller a zpěvačkou Klára Vytisková vystupující pod jménem Klara. Objevem roku se na cenách Anděl stala Barbora Poláková. Její píseň Nafrněná je i skladbou roku. Nicméně během vystoupení Kollera a také zpěvačky Lenky Dusilové došlo i na vyjádření nespokojenosti s hlavou státu.

Zpěváci Dusilová a Koller kritizovali v živém přenosu Zemana. Zakročil okamžitě Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Výsledky v sobotu vyhlásili v pražském Hudebním divadle Karlín, kde zpěvačka Lenka Dusilová při živém vystoupení zkritizovala prezidenta Miloše Zemana. Podle ní se chová nezodpovědně. "Mám na srdci pár slov. Je to důležitý. Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme," pronesla zpěvačka a zarazila tím produkci České televize, protože tato slova na zkoušce prý nepronesla.

Zpěvákem roku byl vyhlášen Koller za svoji nahrávku ČeskosLOVEnsko, která je nominována i na album roku. Vytisková známá z kapely Toxique, která nyní vystupuje jako Klara, si odnesla cenu jako Zpěvačka roku za své debutové eponymní album. V tuzemské obdobě amerických Grammy letos rozhodovalo v hlavních šesti kategoriích 84 akademiků. A i on ve svém vystoupení využil příležitosti a Zemana kritizoval. „Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman,” prohlásil.

Na kritiku umělců reagoval okamžitě i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček: „Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu,” napsal prezidentův mluvčí na svém twitterovém účtu.

S formou reakce hradního mluvčího ale rozhodně nesouhlasí europoslanec Pavel Telička (ANO). "Reakce hradního mluvčího na Kollerovu kritiku mj. Zemana z Andělů je další ubohostí hraničící s umlčováním svobody projevu," napsal na twitteru Telička, který vystupuje velice kriticky proti Miloši Zemanovi. "V současné situaci je povinností každého státotvorného politického subjektu postavit či podpořit protikandidáta M. Zemanovi v prez.volbách," vyzval také v nedávné době.

K Ovčáčkovi se stručně vyjádřil také komentátor z Hospodářských novin Petr Honzejk: "Chápu teda Ovčáčka správně, že Miloš je v podstatě disident?"

Mezi známými osobnostmi, které se připojily s komentářem, byl třeba sportovní komentátor Robert Záruba, který ve stylu slavného projevu generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše na Červeném hrádku z roku 1989 na svůj twitter napsal: "Lenka Dusilová - je to milá holka, ale dva roky po sobě bere milion. A jiný berou, 2 miliony! - Jandové!- ti náhodou neprotestovali...."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…