Zpěvák Hůlka chce do politiky. Kandiduje za zemanovce

21.08.2013 15:45

Za Stranu práv občanů – zemanovce by měl do předčasných sněmovních voleb v Královéhradeckém kraji kandidovat zpěvák Daniel Hůlka. Do senátních voleb v Hradci Králové v roce 2014 zemanovci hodlají vyslat ředitele hradecké fakultní nemocnice Romana Prymulu. Jako kandidáty je orgánům strany navrhuje hradecká místní organizace SPOZ, řekl ve středu ČTK předseda hradecké organizace a místopředseda krajských zemanovců Zdeněk Podal.

Zpěvák Hůlka chce do politiky. Kandiduje za zemanovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák Daniel Hůlka vyslovil podporu Miloši Zemanovi

Hůlka, který v prezidentské kampani podporoval Miloše Zemana, kandidaturu podle Podala přijal, a to jako nezávislý kandidát. Konkrétní podobu kandidátky pro sněmovní volby, včetně pořadí kandidátů, bude projednávat krajský výbor SPOZ 2. září. Ke konečnému schválení pak kandidátku dostane předsednictvo a Politická rada SPOZ.

ČSSD povede Orgoníková, TOP 09 Heger

Zemanovci předpokládají, že Prymula, který není členem SPOZ, podpoří jejich kandidáty již v podzimních sněmovních volbách. "Profesor Prymula je silná osobnost. Vedle kandidatury do Senátu na Hradecku s ním počítáme i jako s lídrem kandidátky pro komunální volby v Hradci Králové v roce 2014," řekl Podal. Prymula vede fakultní nemocnici od října 2009, kdy v jejím čele vystřídal pozdějšího ministra zdravotnictví Leoše Hegera z TOP 09. Prymula je také předsedou České vakcinologické společnosti.

V Královéhradeckém kraji již schválili svou kandidátku sociální demokraté, které do sněmovních voleb povede poslankyně Hana Orgoníková. Jméno lídra již oznámila i TOP 09, bude jím bývalý ministr zdravotnictví Heger. Krajskou jedničkou KSČM bude poslankyně Soňa Marková. Kandidátku KDU-ČSL povede předseda strany Pavel Bělobrádek. Další strany své kandidátky ještě neschválily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…