Zpocený Klaus s holým břichem. Exprezident opět v médiích

11.08.2015 9:21

Poté, co výstup Václava Klause na Sněžku zmonitorovala seriózní média, která přinesla jeho poznámky k Miloši Zemanovi a uprchlické krizi, se tématu svérázně chopil bulvární deník Blesk.

Zpocený Klaus s holým břichem. Exprezident opět v médiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Článku vévodí fotografie zabírající více než čtvrtinu stránky, na které je Klaus zachycený těsně poté, co nejvyšší českou horu zdolal. Má silně propocené tričko a z obličeje si papírovým kapesníkem utírá pot. Druhá, menší fotografie ukazuje bývalou hlavu státu s odhaleným břichem, kterak si navléká suchou košili.

Deník poukazuje na to, že když se exprezident v loňském roce pouti na Sněžku nezúčastnil, špitalo se, že na to nemá.

Letos ovšem vynechal cestu Obřím dolem, kterou procházel v minulosti. Místo toho se nechal vyvézt autem k Luční boudě, z té musel na vrchol Sněžky jít asi čtyři kilometry do prudkého kopce. „Pro mě je to adekvátní procházka. Nějak mě letos při lyžování píchlo v koleni, tak jsem přemýšlel, jestli to nebude vadit, ale nakonec jsem si na něj ani nevzpomněl,“ řekl prý Klaus po výšlapu.

Bulvární list upozorňuje, že zatímco na většině území ČR v tu dobu panovaly teploty kolem 35 stupňů, nezvykle teplo bylo i na Sněžce, kde byla teplota okolo 20 stupňů. Citoval také kardiologa Josefa Veselku, který Klause pochválil za to, že výstup na Sněžku zvládl, i vzhledem k tomu, že prodělal náhradu kyčelního kloubu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…