Zpráva ukrajinské agentury: Separatisté porušili příměří. Jeden ukrajinský voják zabit, dva zraněni. Zakázané zbraně!

02.01.2019 18:15

Na jihovýchodě Ukrajiny to opět vře. Ukrajinská agentura Unian hlásí, že se v oblasti Donbasu znovu bojuje. Separatisté, kteří tu proti centrální vládě vedou válku již pátým rokem, porušili dojednané příměří, jednoho ukrajinského vojáka zabili a další dva zranili. Bylo zaznamenáno použití zbraní zakázaných dohodami z Minsku.

Zpráva ukrajinské agentury: Separatisté porušili příměří. Jeden ukrajinský voják zabit, dva zraněni. Zakázané zbraně!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Na Ukrajině dál zuří válka. Už pátým rokem pokračují boje v oblasti Doněcka a Luhanska. Na jedné straně stojí separatisté podporovaní Ruskem a na straně druhé armádní jednotky centrální vlády. Válečný konflikt, který vláda v Kyjevě označuje za protiteroristickou operaci, měly pomoci zmírnit dohody uzavřené v běloruském Minsku v roce 2015, ale jak jde čas, je stále jasnější, že jejich smysl naplněn nebyl. Separatisté prý domluvené příměří porušili v krátké době hned třikrát, přičemž jednou bylo zaznamenáno použití zbraní, které měly být na základě dohod z Minsku staženy z fronty.

Boje se odehrávají u města Mariupol, přičemž ke střetům docházelo už v prosinci. Domluvené příměří podle agentury vždy porušili separatisté podporovaní Rukou federací. Ukrajina prý příměří důsledně dodržuje, ale zároveň si udržuje kontrolu nad situací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…