Zpravodajská demence dosahuje vrcholu. Zkušený novinář sledoval vysílání ČT k tureckému puči a dobře se bavil

16.07.2016 14:26

Pokus o státní převrat v Turecku zaujal šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla natolik, že publikuje jeden facebookový status za druhým. A mimo jiné tak napsal i to, že za pučem stojí ruský prezident Vladimir Putin.

Zpravodajská demence dosahuje vrcholu. Zkušený novinář sledoval vysílání ČT k tureckému puči a dobře se bavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Svět je opět o něco komplikovanější. Strašně se těším na komentář Erika Taberyho,“ napsal hned ráno Plesl v narážce na komentátora Respektu. Následně podotkl, že za tím pučem samozřejmě stojí právě Putin. „Jen aby bylo jasno,“ uvedl.

A neopomněl ani rýpat do veřejnoprávní České televize. „Je slastné sledovat, jak jsou kluci a holky z ČT úplně bezradní, protože vůbec netuší, kde je jejich oblíbená černá a kde bílá. Jsem mnohem klidnější, když armáda Filipů Horkých z České televize sleduje Turecko na Twitteru. Zpravodajská demence dosahuje vrcholu,“ podotkl.

Zmínil také pravidlo číslo jedna, které dle něj platí. „Co se islámských zemí týče, jediný sloup stability je armáda,“ řekl.

„Najednou je naprosto zásadní, že Erdogan byl zvolen. To je moc dobrá zpráva pro Brity, pro Poláky a pro Zemana. Hlas lidu má i na západě stále svou váhu. Jaké překvapení,“ podotkl rovněž Plesl. „S válkou v Iráku udělali Bushové zásadní chybu. Měli vzít Saddáma do NATO. By se s tím Erdoganem v pohodě srovnali a mohl být klid,“ dodal.

Plesl také sdílel jeden z obrázků, na němž jsou zápalky v krabičce s logem Evropské unie a počtem kusů. „42. To je zbytečně moc. K založení kontinentálního požáru budou Evropě stačit maximálně tři,“ řekl.

„Co říkají naši vůdci Juncker, Schulz a Tusk? Na Mogherini se neptám, ta pochopitelně pláče,“ podotkl dále k představitelům Evropské unie Plesl. „Podtrženo a sečteno, Turecko právě splnilo poslední podmínku pro udělení bezvízového styku s Evropskou unií,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…