Zradili jsme Zemana… Hamáček má být důraznější, říká kandidátka do vedení ČSSD

27.02.2019 8:26

Lucie Orgoníková byla mluvčí kabinetu Jiřího Paroubka. Nyní chce být místopředsedkyní ČSSD. Jak uvedla v rozhovoru pro Týden, je vyslankyní platformy Zachraňme ČSSD. Specifikovala také to, jak by postupovala vůči hnutí ANO Andreje Babiše a kdy začaly problémy sociální demokracie.

Zradili jsme Zemana… Hamáček má být důraznější, říká kandidátka do vedení ČSSD
Foto: Foto: archiv L. Orgoníkové
Popisek: Lucie Orgoníková (ČSSD)

„My ve vládě plníme program ČSSD, ale plní ho i hnutí ANO, které nám ho v podstatě vzalo. Proto jsme nemohli skončit v opozici. Jak bychom z opozičních lavic kritizovali vlastní program? Největší problém je, že neumíme prodat naše výsledky. Veřejnost si myslí, že jsou to zásluhy hnutí ANO a Andreje Babiše, což se dělo i za minulé Sobotkovy vlády,“ poznamenala k chybám strany Orgoníková. Podle jejích slov je nyní nutné získat zpět důvěru voličů, která byla ztracena. 

„Jsme pro lidi nečitelní, vůbec nevědí, proč by nás měli volit, co od nás mohou očekávat. Táhne se to už od volby prezidenta republiky z roku 2003, kdy jsme zradili vlastního kandidáta, Miloše Zemana, a umožnili jsme, aby se hlavou státu stal kandidát konkurenční strany,“ zmínila. 

Následně vzpomněla na Jiřího Paroubka, který stranu vytáhl na třicet procent. Podle jejích slov to bylo proto, že uměl skvěle prezentovat, co sociální demokracie ve vládě dělá. Uvedla, že je nutné mít silného lídra, umět prodat úspěchy, mluvit jednoduše s lidmi a získat zpět jejich důvěru. „Honza Hamáček to nemá úplně jednoduché, ale musí být důraznější,“ řekla. 

„O kandidatuře se mnou mluvili lidé z různých názorových proudů v rámci strany, a to včetně platformy. Chci být kandidátkou všech, kterým jde o obnovu silné sociální demokracie. Budu prosazovat dobré názory, ať jsou odkudkoli,“ uzavřela Orgoníková ke své kandidatuře. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…