Zraněný český voják je v kábulské nemocnici

06.07.2011 20:21

Dvaatřicetiletý český voják byl ve středu dopoledne těžce zraněn v Afghánistánu. Stalo se to v provincii Vardak, kde na konci května tohoto roku již jeden český voják padl. Šlo o čtvrtého českého vojáka, který zemřel v neklidné zemi. V Afghánistánu působí asi sedm set dvacet vojáků.

Zraněný český voják je v kábulské nemocnici

"Voják byl vrtulníkem transportován do vojenské nemocnice na základně KAIA v Kábulu, kde působí český polní chirurgický tým, a následně bude přepraven do České republiky," uvedla pro Novinky.cz Jana Růžičková z Generálního štábu AČR. Příbuzní zraněného vojáka již byli informováni.

V Afghánistánu zemřeli čtyři čeští vojáci

Prvním českým vojákem, který zahynul v této neklidné zemi byl muž, na něhož se v  roce 2007 sesunula lavina kamení. V roce 2008 zemřeli dva čeští vojáci. Jednoho zavraždil sebevražedný atentátník, dalšího zabila nastražená nálož. Čtvrtou obětí byl voják, který skonal v poslední květnový den tohoto roku, když v provincii Vardak najel svým vozidlem na bombu.

V Afghánistánu působí celkem asi 720 českých vojáků, přičemž česká vláda počítá s tím, že dvě stovky z nich se do roka vrátí domů.

Související:

Ostatky vojáka jsou v ČR. Jeho jméno nebude zapomenuto, slíbil Vondra

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …