Zrůda, bolševické prase, napsal Jan Rejžek o Velebovi kvůli Čáslavské. Ten za to připomněl další temné položky jejího životopisu

03.09.2016 18:37

Proč jste nalil kýble špíny na paní Věru Čáslavskou poté, co opustila tento svět. Nezdá se vám, že to s takovýmto hyenismem už přeháníte? V tomto duchu se čtenář serveru ParlamentníListy.cz obrátil na senátora Jana Velebu. Ten usedl k počítači a odpověděl. Kritik Jan Rejžek již předtím z jeho slov neudržel nervy na uzdě.

Zrůda, bolševické prase, napsal Jan Rejžek o Velebovi kvůli Čáslavské. Ten za to připomněl další temné položky jejího životopisu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Senátor Jan Veleba se o někdejší slavné olympioničce vyjádřil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Překvapilo jej prý, jak bylo po jejím úmrtí zdůrazňováno, že byla morální autoritou. „Není sporu o tom, že byla Věra Čáslavská fenomenální gymnastka a že sedm zlatých medailí z olympiády asi nikdo nikdy už nepřekoná, takže v tomto je její úspěch naprosto nezpochybnitelný. To ale ještě neznamená, že také byla fenomenální morální autoritou,“ uvedl Veleba. Pak zmínil zejména chování Čáslavské po smrti jejího manžela Josefa Odložila rukou jejich syna, ale rovněž její odmítnutí přijít na společenskou událost na Pražský hrad s vysvětlením, že za prezidenta Zemana je tam „otrávený vzduch“. „Ona byla velká pravdoláskařka, byla poradkyní prezidenta Havla. Ona ovšem po revoluci určitě nebyla tou, která by měla být mravní autoritou. Mravní autorita by měla spojovat, a ne vyhrocovat,“ dodal.

CELÝ ROZHOVOR ZDE

Velebovo vystoupení zmínil server Echo24.cz, s jednoznačně vyznívajícím titulkem: Hradní klika útočí. Čáslavská nebyla mravní autorita, tvrdí Veleba. To však nebylo nic proti vyjádření, které na svém Twitteru poskytl hudební kritik Jan Rejžek. „Hnus, Jan Veleba je bolševická zrůda,“ napsal s tím, že doufá, že jej senátor za jeho slova zažaluje. Po nějakém čase oslovil Velebu na jeho senátorské stránce, a na Twitteru pak informoval, že „to bolševické prase“ zatím mlčí. A nakonec přes Twitter požádal Martina Veselovského a Danielu Drtinovou, aby mu zprostředkovali souboj s Velebou před kamerami DVTV. „Musím hájit její čest před touto zrůdou,“ psal.

TEXT NA ECHO24.CZ

A podle všeho si Veleba i nadále trvá na svém. Naznačila to jeho odpověď čtenáři na jeho profilu na ParlamentníchListech.cz. „Opravdu se domníváte, že bylo nutné, ve jménu Vaší nekritické touhy se zastávat pana presidenta, na paní Čáslavskou po jejím úmrtí naházet kýble špíny které se ještě se nezakládají na faktech, ale jen na domněnkách?“ ptal se čtenář.

Podle Velebovy odpovědi je Čáslavská jako sportovkyně hodná obdivu, ale jako člověk už méně, když se podíváme na to, jak si počínala v kauze svého syna, jenž zabil svého otce a jejího exmanžela. Veleba má dojem, že se této ženě dostalo ochrany ze strany prvního českého prezidenta Václava Havla. Tuto ochranu považuje Veleba za nepřijatelnou a nebojí se to prý dát najevo. Proto se mu nezdá, že by něco přehnal.

„Naopak, já jsem některá závažná fakta neuvedl. Například, že mladý Odložil po zabití svého otce ani nešel do vězení. Hned přispěchal prezident Havel a dal mu milost! Dovedete si představit, že by něco podobného udělal Miloš Zeman, co by nastalo? Dále jsem neuvedl, že dcera Čáslavské byla narkomanka atd. To všechno se vyvinulo v situaci, kdy Čáslavská bránila styku obou dětí s jejich otcem, byli rozvedení, a její výchova dopadla, jak dopadla. Jinak toto všechno nejsou domněnky, ale ověřitelná a známá fakta,“ napsal senátor na adresu Čáslavské, která v týdnu podlehla rakovině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…