Zrušení lustračního zákona může vést k rozpadu koalice, varuje Bělobrádek

05.02.2014 20:22

I dnes se poslanci přeli kvůli návrhu komunistů na zrušení lustračních zákonů. Lidovci uvedli, že pokud by koaliční strany ČSSD a ANO byly pro, pokládali by to za porušení koaliční smlouvy. To by mohlo vést až ke konci koalice. Přiznal to šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v Impulsech Václava Moravce.

Zrušení lustračního zákona může vést k rozpadu koalice, varuje Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Normy podle komunistů ztratily efekt. Pravice je obhajuje s odkazem na ochranu demokratického řádu. Proti zrušení norem se již dříve razantně postavila KDU-ČSL. Lidovci dokonce uvedli, že pokud by další koaliční strany ČSSD a ANO byly pro, pokládali by to za porušení koaliční smlouvy.

„Dovedu si obtížně představit, že bychom potom z toho nevyvodili zásadní důsledky, které mohou vést až k rozpadu koalice,“ řekl dnes Radiožurnálu předseda lidovců Pavel Bělobrádek a dodal: „Já to vyloučit nemůžu, protože ta nálada v našem klubu je poměrně vyhrocená.“

S komunistickou minulostí jsme se podle Bělobrádka ještě nevyrovnali, což je smutné. „Je správné odsoudit i starého člověka,“ řekl na Impulsu předseda lidovců s tím, že vyřknout vinu je správné, i když člověka kvůli věku nemusí čekat trest. Vyrovnání po revoluci mělo být důslednější, dodal Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…