Zrušení poplatků v nemocnicích bylo asociální, píše exprimátor Svoboda, poslanec ODS

04.08.2014 13:14

Zrušení poplatků v nemocnicích je v konečném důsledku asociálním opatřením. V odpovědi na dotaz čtenáře to na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz uvedl poslanec ODS Bohuslav Svoboda. Odpověděl i na otázku, zda se neobává, že v oblastech mimo Prahu bude zanedlouho nedostatek lékařů vzhledem k tomu, že jejich průměrný věk stále vzrůstá a mladí lékaři odcházejí do zahraničí.

Zrušení poplatků v nemocnicích bylo asociální, píše exprimátor Svoboda, poslanec ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

Svoboda připomněl, že proti zrušení poplatků v nemocnicích opakovaně ve sněmovně vystupoval. Mimo jiné upozorňoval na to, že v nemocnicích dojde k vymizení regulačního efektu a staří lidé budou zůstávat v nemocnici, protože je jejich rodiny nebudou chtít mít doma hlavně v období dovolených, Vánoc apod. „Tento jev jsme dobře znali z let předcházejících a od začátku letošního roku to máme opět zde. Rodina ušetří za stravu a provozní prostředky na svého starého člena, a bohužel jí zůstane jeho důchod,“ uvedl Svoboda.

Zmíněné rozhodnutí současné vládní koalice označil za populistické. „Po praktické analýze je vlastně škodící nám všem, zvláště starým a nemocným, a ve svém důsledku je i asociální,“ dodal.

Obavy o stárnoucí lékaře nemá, protože české školství prý vychovává mladé lékaře dostatečně. Každý rok se účastní státních zkoušek na vysokých školách a podle jeho zkušeností se počet studentů spíše zvyšuje.

Celé znění otázky a odpovědi najdete zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Doc-MUDr-Bohuslav-Svoboda-CSc-2567/otazka/krize-ve-zdravotnictvi-30058

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…