Ztučnělý anarchista beroucí peníze od státu... Konvička si vyšlápl na pedagoga, který kritizoval Kellera

04.08.2017 16:57

Protiislamista Martin Konvička se zaměřil na článek aktivisty a novináře Ondřeje Slačálka, jenž jej publikoval na serveru a2larm.cz. Slačálka k jeho textu vedla především slova europoslance Jana Kellera (ČSSD) o neziskových organizacích na serveru ParlamentníListy.cz. A co zaujalo Konvičku?

Ztučnělý anarchista beroucí peníze od státu... Konvička si vyšlápl na pedagoga, který kritizoval Kellera
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička.

„Článek není ani tak o socialistickém profesorovi Janu Kellerovi, jako o jeho autorovi, anarchistickém odborném aistentovi(?) Ondřeji Slačálkovi,“ poukazuje Konvička. 

  • O Slačálkově textu jsme informovali ZDE

„Keller, jak známo, se coby mladý člen KSČ dostal už před převratem na stáž do Francie, kde načichl myšlenkami ‚nové levice‘, neomarxismu a ekologismu. Byl jedním z prvých, kdo o nich po roce 1989 psal česky – tím se z něj stal guru všech těch Jakubů Patočků, Sašenek Uhlových a podobných. Mezitím se vypracoval nejen na vysokoškolského profesora, ale též domyslel (a vypozoroval na západě), kam elegantní neomarxistické žvanění vede, jakmile se uplatní v praxi. No a protože nikdy neztratil vazbu s rodným krajem – průmyslovým Ostravskem – a lidmi tam, šlápl dost razantně na brzdu. Možná si pořád přeje ‚společnost soběstačných zemědělských komunit‘, ale určitě si nepřeje, aby ty komunity sestávaly ze zahalených žen a modlily se 5x denně k alláhovi...“ zmínil také protiislamista k europoslanci. 

Slačálek podle jeho slov učí na jedné z pražských fakult anarchismus. „Ztučnělý anarchista beroucí peníze od státu na státní instituci je poněkud oxymoron (... představte si, že Vám anarchista dává zápočet, nebo Vás dokonce zkouší u státnic...) ale budiž,“ poznamenal Konvička.

„Slačálek vytýká Kellerovi, že ‚zradil‘, už není tím ‚kritickým sociologem‘ a – hřích nejhorší – píše do Parlamentních Listů. To je zrada revoluce, a taky ‚akademických svobod‘, za kterou by Keller měl být vyakčněn, vyštván, zničen... kdyby měl Slačálek tu sílu,“ zmínil Konvička.

Závěrem pak dodal, že se domnívá, že v hloubi textu je něco jiného. „Keller má profesorský plat a smlouvu na dobu neurčitou, Slačálek asistentský plat (cca 2x nižší) a pomáhá si od grantu ke grantu. Slačálek chce na Kellerovo místo – a učiní pro to vše. Prosté,“ uzavřel Konvička.

Celý příspěvek Martina Konvičky:

Článek není ani tak o socialistickém profesorovi Janu Kellerovi, jako o jeho autorovi, anarchistickém odborném aistentovi(?) Ondřeji Slačálkovi.

Keller, jak známo, se coby mladý člen KSČ dostal už před převratem na stáž do Francie, kde načichl myšlenkami "nové levice", neomarxismu a ekologismu. Byl jedním z prvých, kdo o nich po roce 89 psal česky - tím se z něj stal guru všech těch Jakubů Patočků, Sašenek Uhlových a podobných. Mezitím se vypracoval nejen na vš profesora, ale též domyslel (a vypozoroval na západě), kam elegantní neomarxistické žvanění vede, jakmile se uplatní v praxi. No a protože nikdy neztratil vazbu s rodným krajem - průmyslovým Ostravskem - a lidmi tam, šlápl dost razantně na brzdu. Možná si pořád přeje "společnost soběstačných zemědělských komunit", ale určitě si nepřeje, aby ty komunity sestávaly ze zahalených žen a modlily se 5x denně k alláhovi...

Slačálek, jak známo, učí na jedné z pražských fakult (nevím, zda na sociologii, politologii, nebo kde přesně) ANARCHISMUS. Ztučnělý anarchista beroucí peníze od státu na státní instituci je poněkud oxymoron (... představte si, že Vám anarchista dává zápočet, nebo Vás dokonce zkouší u státnic...) ale budiž. Slačálek vytýká Kellerovi, že "zradil", už není tím "kritickým sociologem" a - hřích nejhorší - Píše Do Parlamentních Listů. (Jo, a blahopřál Klausovi k narozeninám). To je zrada revoluce, a taky "akademických svobod", za kterou by Keller měl být vyakčněn, vyštván, zničen ... kdyby měl Slačálek tu sílu.

..... V hloubi toho textu čtu něco jiného. Keller má profesorský plat a smlouvu na dobu neurčitou, Slačálek asistentský plat (cca 2x nižší) a pomáhá si od grantu ke grantu. Slačálek chce na Kellerovo místo - a učiní pro to vše.

Prosté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…