Žumpa zapařená, novinářská! Články o „unaveném Miloši Zemanovi“ v Číně následuje ostrá odpověď

17.05.2017 11:28

UVNITŘ VIDEA Žádná nemoc, obyčejná únava. Těmito slovy odmítl hradní mluvčí Jiří Ovčáček spekulace o zdravotních problémech Miloše Zemana. „Prezident pracuje už 10 dní v kuse bez odpočinku,“ sdělil jednoznačně.

Žumpa zapařená, novinářská! Články o „unaveném Miloši Zemanovi“ v Číně následuje ostrá odpověď
Foto: Hanka Brožková KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman při zahraniční návštěvě ČLR

Některá média si ve svých textech všímají, že prezident Miloš Zeman působil na řadě míst v Číně unaveně. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka je důvod prostý, únava. A není se co divit. Zeman už desátý den nonstop, krom krátkého spánku, pracuje.
 
Média rozebírala zejména Zemanovu účast na fotografování státníků při konferenci Nové Hedvábné stezky, na které prezident přijel v golfovém vozíku a ostatní státníci na něj museli čekat. Někdejší komentátor ČT Tomáš Etzler také na Facebooku sdílel komentáře svých novinářských kolegů, podle kterých byl prezident opilý, když pronášel na konferenci projev.
 
Ovčáček ve vyjádření pro české novináře v Šanghaji rezolutně odmítl, že by za několika zavrávoráními, což zachytily čínské kamery, byla jakákoli choroba.
 
„Určite nejde o žádný zdravotní problém. Dnes je středa 17. května a pan prezident má za sebou už deset dnů bez půl hodiny odpočinku kromě spánku,“ zdůraznil Ovčáček.
 
Dodává, že prezident má každodenní náročný pracovní program již od státního svátku 8. května. 
 
„Absolvoval také návštěvu Libereckého kraje, kde pobyl tři dny, a rovnou z Libereckého kraje pan prezident odletěl do Čínské lidové republiky. Této návštěvě pan prezident přikládá velký důraz, proto je takto dlouhá,“ pokračuje.
 
Právě proto je podle jeho slov program tak náročný. „Pan prezident program takto chtěl a absolvoval ho celý,“ podotýká mluvčí.
 
SLEDUJTE: Jiří Ovčáček: Prezident pracuje nonstop už 10 dní
 
 
Miloš Zeman se potkal s Vladimirem Putinem
 
 
Prezident Zeman po setkání s Putinem hovoří s novináři
 
 
„Pro pana prezidenta je nesmírně důležité, aby byly absolvovány všechny body tohoto programu; a samozřejmě jde také o dlouhý let a časový posun (šest hodin navíc oproti ČR, pozn. red.) přináší také únavu, takže zpočátku panovala také únava, ale to v celé delegaci. Já sám se cítím nesmírně unavený po této cestě do Číny,“ dodal Jiří Ovčáček v komentáři pro české novináře v Šanghaji. 
 
Už během úterý hradní mluvčí českým novinářům, kteří s prezidentem po Číně cestují, sdělil, že náročný program prezidenta v Čínské lidové republice by lecjaký jiný politik vůbec nezvládl „a skončil by hospitalizován“.
 

Žumpa zapařená...

Ovčáčkovu vysvětlování prezidentských komplikací se vysmál sněmovní kandidát TOP 09 Dominik Feri. „V tý Číně jsou asi už všichni vyndaný jak chleba z tašky. Jen teda Jirkovi neřekli, že by vylitej rejžovým vínem neměl nic psát na internet,“ vzkázal.

Advokátka Miroslava Hustáková je naopak postojem novinářů zhnusena: „Novinářská žumpa zapařená se snaží vzbudit dojem, že Zeman není způsobilý být prezidentem, místo aby informovala, co pro nás v Číně prosadil.“

A stejně jako Ovčáček připomněla prezidenta Franklina Delano Roosvelta. „Jezdil na vozíku mnoho let a jaký to byl pro USA prezident.“

„Raději Zeman na kolečkovém křesle než zdravý vekslák na Hradě,“ uzavřela v narážce na Zemanova protikandidáta Michala Horáčka, který se rád prezentuje jako sportovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…