Zvážím rezignaci, tvrdí zlínský hejtman Mišák. Prý kvůli lidem z ODS

19.12.2012 14:11

Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD) oznámil, že zváží svůj odchod z funkce. Nestojí za tím však protesty proti KSČM, která zasedá spolu s ČSSD a SPOZ v krajské vládě, ale údajná věrolomnost dvou členů ODS, kteří měli hejtmanovi přislíbit podporu jeho vlády s komunisty, ale následně svůj slib popřeli.

Zvážím rezignaci, tvrdí zlínský hejtman Mišák. Prý kvůli lidem z ODS
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman zlínského kraje Stanislav Mišák a ředitel Lesní železnice Tomáš Hegar

Ve Zlínském kraji proběhlo další zasedání zastupitelstva vyššího územně správního celku. Svobodný přístup občanů do jednací síně byl tentokrát výrazně omezen. Dovnitř se dostali jen lidé se vstupenkou a těch nebylo mnoho. Hejtman Stanislav Mišák (ČSSD) chtěl zřejmě touto cestou zabránit protestům, namířeným proti krajské vládě, kde zasedají komunisté. První zasedání bylo právě díky podobným protestům výrazně narušeno. Server iDnes.cz informoval o tom, že hejtman uvažuje o rezignaci.

Místo ODS podpořili vládu s komunisty Zemanovci

"Budu muset přehodnotit svůj názor na ty dva lidi. Ti se budou muset vypořádat se svým svědomím. S takovými lidmi se mi špatně spolupracuje," prohlásil Mišák.

Podporu pro vládu ČSSD a KSČM sháněl hejtman Mišák ještě před tím, než byla dohodnuta spolupráce s SPOZ. Ve chvíli, kdy vznikla tato trojkoalice již lídr ČSSD podporu občanských demokratů nepotřeboval. Zásadní zlom na dnešním zasedání zastupitelstva nastal ve chvíli, kdy náměstek hejtmana Lubomír Nečas (SPOZ) potvrdil, že podpora od ODS byla původně skutečně přislíbena, ale členové opozice následně jeden po druhém podobný slib jednoznačně popřeli.

Kteří občanští demokraté chtěli původně vládu s komunisty podpořit, odmítl prozradit i sám hejtman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …