Zvažujeme i právní kroky, zaznělo od Haška směrem k exmluvčí, která se rozpovídala v médiích

03.08.2016 17:58

Krajský úřad Jihomoravského kraje se ve středu v odpoledních hodinách ohradil proti tvrzení bývalé zaměstnankyně Denisy Kapitančikové. Ta totiž médiím řekla, že hejtman Michal Hašek si vydržoval lobbistku Janu Mrencovou v pozici falešné tiskové mluvčí. Krajský úřad však uváží i právní kroky.

Zvažujeme i právní kroky, zaznělo od Haška směrem k exmluvčí, která se rozpovídala v médiích
Foto: David Daniel
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

„Krajský úřad Jihomoravského kraje se důrazně ohrazuje proti výrokům bývalé zaměstnankyně Denisy Kapitančikové o smluvním vztahu Jihomoravského kraje a Producentského centra Profil a Marketingového centra profil,“ stojí v úvodu tiskové zprávy JMK.

Podle ní totiž zaměstnanci úřadu vždy postupují při uzavírání smluv v souladu se zákonem a podléhají mnoha kontrolám, které by měly odhalovat případné nedostatky, k tomu však nedošlo.

„Jednotlivé výroky Denisy Kapitančikové podrobně zanalyzuje krajský úřad a po vyhodnocení zvážíme event. i možnost právních kroků tam, kde by neodpovídaly výroky Denisy Kapitančikové skutečnosti a mohly by poškozovat dobré jméno Jihomoravského kraje a jeho krajského úřadu,“ napsala ředitelka krajského úřadu Věra Vojáčková.

Ve zprávě však není žádné vyjádření k samotnému obsahu tvrzení Kapitančikové, která neupozorňovala na nezákonnost jednání úřadu, pouze na skutečnost, že se za tiskovou mluvčí Lucii Proutníkovou vydávala po dobu několika let lobbistka Jana Mrencová, která tak získávala velké finanční částky za takřka nulovou činnost, jelikož pouze přebírala zprávy od skutečné tiskové mluvčí, kterou v té době byla právě Kapitančiková.

Podle vyjádření samotného hejtmana Michala Haška, který je právě na dovolené, se dozajista jedná o součást předvolebního boje ve snaze zdiskreditovat jeho osobu před nadcházejícími krajskými volbami a na přímý dotaz České televize mluvil o chytání Pokemonů v Praze.

Kompletní vyjádření Krajského úřadu Jihomoravského kraje:


Krajský úřad Jihomoravského kraje se důrazně ohrazuje proti výrokům bývalé zaměstnankyně Denisy Kapitančikové o smluvním vztahu Jihomoravského kraje a Producentského centra Profil a Marketingového centra Profil. Zaměstnanci Jihomoravského kraje při uzavírání smluv vždy dodržují právní předpisy ČR i vnitřní interní předpisy. Hospodaření kraje je pravidelně kontrolováno MF ČR a doposud nebyly shledány v hospodaření Jihomoravského kraje  žádné  závažné nedostatky. Jednotlivé výroky Denisy Kapitančikové podrobně zanalyzuje krajský úřad a po vyhodnocení zvážíme event. i možnost právních kroků tam, kde by neodpovídaly výroky Denisy Kapitančikové skutečnosti a mohly by poškozovat dobré jméno Jihomoravského kraje a jeho krajského úřadu.
 
Věra Vojáčková, ředitelka KrÚ JMK

 

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …