Zveřejněna starší a zajímavá FOTA Miloše Zemana. Kým?

15.12.2015 13:51

Mladistvě vyhlížející Miloš Zeman je zachycen na fotografiích, které zveřejnil na svém facebookovém profilu bývalý disident, hudební publicista a dlouholetý předseda Jazzové sekce Karel Srp. Snímky dle slov Srpa pocházejí z doby, kdy byl současný prezident předsedou vlády, tedy z let 1998-2002.

Zveřejněna starší a zajímavá FOTA Miloše Zemana. Kým?
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V knihovně, ale i u sklenky s cigaretou obklopen z jedné strany manželkou a z druhé novinářem a jeden čas také ministrem kultury Pavlem Dostálem. Tak je zachycen nynější prezident na fotografiích, které na sociální síti zveřejnil Karel Srp. Ten je s prezidentem osobně na prvních dvou snímcích.

Před dvěma lety jej v den státního svátku 28. října prezident Miloš Zeman vyznamenal medailí Za zásluhy.

Srp je v současnosti pozoruhodný také tím, že má na události kolem 17. listopadu 1989 ve srovnání s ostatními disidenty odvážné názory. Například v rozhovoru, který poskytl serveru ParlamentníListy.cz uvedl, že k převratu tehdy mělo dojít až o měsíc později, 10. prosince 1989 na Den lidských práv. „Cílem nebylo vymknutí strany z kloubů, ale vyvolat průvan v Ústředním výboru Komunistické strany Československa. Mladší soudruzi hodlali srazit Miloše Jakeše. Nikoliv rozmetat živnost ‚na věčné časy‘,“ uvedl Srp.

Srp zaujal také svým prohlášením, že tehdejší šéf komunistické strany Miloš Jakeš pošilhával po vstřícné celospolečenské demokracii. „Nebyl daleko od cíle: například slyšel na vypuštění článku 4 o vedoucí úloze Komunistické strany z ústavy Československé socialistické republiky. Další Jakešovou změnou měl být rozjezd drobného soukromničení – a zejména, na co slyšel každý, kdo měl v rukou katalog obchodního domu Neckerman: zrušení tzv. výjezdních doložek. Kdokoliv by si sedl na kolo, odjel na Západ a zase se vrátil. Bez souhlasu zaměstnavatele, uličního výboru, čistého kádrového posudku,“ konstatoval Srp.

O brutálním policejním zásahu na pražské Národní třídě 17. listopadu 1989, který nakonec odstartoval politické změny, prohlásil, že to nebyl masakr. „Jen větší pendrekiáda, nesrovnatelná s lednovými událostmi během Palachova týdne v lednu 1989,“ řekl Srp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…