Zvrat? Donaldu Trumpovi přišla podpora z míst, odkud to nečekal

08.08.2016 14:07

Syn neúspěšného republikánského kandidáta na prezidenta Jeba Bushe, George P. Bush řekl, že je na čase odložit staré spory stranou a podpořit Donalda Trumpa. Už jen z toho důvodu, že je nutné udělat všechno pro to, aby nevyhrála Hillary Clintonová. Informuje Texas Tribune.

Zvrat? Donaldu Trumpovi přišla podpora z míst, odkud to nečekal
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

George P. Bush je jedním z republikánských politiků, kteří doposud nevyjádřili podporu Donaldu Trumpovi jakožto stranickému kandidátovi na prezidenta. Teď však zřejmě změnil názor, jelikož volal po pravém opaku.
 
„Pro ‚Tým Bush‘ je to hořká pilulka, ale víte co? Pojďte s námi a pomožte tomu chlápkovi, který vyhrál, ať se nám podaří zastavit Hillary Clintonovou,“ prohlásil syn poraženého Jeba Bushe na sobotním setkání se členy kabinetu. Vystoupil s ním i Trumpův poradce Matt Mowers.
 
Až do tohoto setkání byl však George P. Bush jedním z nejvýše postavených texaských zastupitelů, kteří odmítli Trumpa podpořit. Bushův mluvčí se k tomuto názorovému obratu nijak nevyjádřil. 
 
 
Jeho otec Jeb, ani strýc George W. a dědeček George H. W., kteří oba byli prezidenty USA, však svou podporu Trumpovi zatím stále neudělili.
 
George P. Bush je ve funkci texaského předsedy republikánů, zodpovědného za jejich kampaň před listopadovými volbami. Mnozí jej kritizovali za to, že se odhodlal funkci přijmout, aniž by vyjádřil podporu prezidentskému kandidátovi, kterému má pomáhat s kampaní.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…