Zvrhlá Evropa, může to skončit válkou. Ekonomku Šichtařovou po útocích v Manchesteru vyděsila věc, o které se nemluví

26.05.2017 9:19

Ekonomka Markéta Šichtařová si všímá toho, že po masakru ve francouzském hudebním klubu Bataclan sociální sítě zaplavily projevy smutku a francouzské vlajky. Když došlo k podobně bestiálnímu útoku v britském Manchesteru, nic takového se nestalo. Proč? Lidé si prý zvykli na to, že jejich spoluobčané umírají na ulicích. Zvykli si na umírající děti. Šichtařová to považuje za zvrhlé a tvrdí, že tato zvrhlost se může rozvinout až do další velké evropské války.

Zvrhlá Evropa, může to skončit válkou. Ekonomku Šichtařovou po útocích v Manchesteru vyděsila věc, o které se nemluví
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová v pořadu ČT Hyde park

„Jestliže tentokrát – na rozdíl od vraždění v Paříži – nikdo v mém okolí neuznal za vhodné vyjádřit svou frustraci vystavením vlajky či jiného symbolu, mám pro to jen jediné vysvětlení: Tentokrát byla patrně suma smutku ve společnosti menší. A to si opět umím vysvětlit jen jediným způsobem: Společnost si na vraždění už zvykla. Jak zvrhlé,“ hrozí se Šichtařová v textu uveřejněném na blogu iDnes.cz.

Celý text naleznete ZDE.

Tyto zločiny jsou páchány ve jménu islámu. Jistě lze tvrdit, že terorismus nemá s vírou nic společného. Bestiálních činů se dopouštějí jen lidé, kteří víru překrucují. Možné to je, jenže tento výklad islamistické radikály tak jako tak nezastaví. Jsou přesvědčení, že dělají správnou věc a neustanou v ní. V mnoha zemích EU už navíc najdou pohodlná útočiště. Donedávna platilo, že jedinou výrazně muslimskou zemí v Evropě byla Albánie. Dnes už to platí i o Kosovu a také v Makedonii počet muslimů neustále roste. I díky migraci. Jistě není pravdou, že je každý uprchlík teroristou, ale také je pravda, že se teroristé mezi uprchlíky lépe schovají.

Právě proto, že si Evropané už tolik zvykli na terorismus, ještě nevzali na vědomí, že se k nim blíží temné mračno. „A snad protože jsme si jako společnost na terorismus, nelegální imigraci a multikulturalismus už příliš „zvykli“, ještě jsme si nestačili tak docela všimnout, že se nad Evropou stahují nové mraky, které s imigrací bytostně souvisí,“ zdůrazňuje ekonomka.

Může se stát, že se oči Evropanů otevřou až příliš pozdě, že se otevřou až v okamžiku, kdy už na Balkáně bude převažovat muslimská populace, ve které se budou pohybovat radikálové. Ti nás budou zabíjet a my se budeme muset bránit. To může vyústit v novou velkou evropskou válku mezi muslimy a nemuslimy. Historie už ukázala, že Balkán umí být sudem prachu, jehož výbuch dokáže rozvrátit celý svět. Stačí si vzpomenout na první světovou válku.

Vůbec nejohroženější je teď prý Makedonie. Tam podle Šichtařové vypukne jednoho dne občanská válka. A jak se k ní postaví EU a NATO? Při pohledu na Kosovo, vidíme, jak to může skončit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…