Zvrhlíci, nevázaný sex, zhýralost, zvrhlé choutky, úchylky a lepkavý opruz. Toto jsme se dozvěděli o festivalu gayů Prague Pride. Kníže, Okamura či Dolejš promlouvají

09.08.2016 16:01

ANKETA V pondělí byl zahájen festival homosexuálů Prague Pride, který vyvrcholí 13. srpna pochodem Prague Parade.

Zvrhlíci, nevázaný sex, zhýralost, zvrhlé choutky, úchylky a lepkavý opruz. Toto jsme se dozvěděli o festivalu gayů Prague Pride. Kníže, Okamura či Dolejš promlouvají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod hrdosti gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride centrem Prahy

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, zda je podle nich vhodné, že pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) jménem hlavního města Prahy převzala záštitu nad Prague Pride, kde se mimo jiné prezentují a propagují sadomasochistické a fetišistické sexuální praktiky BDSM a též „jak se orientovat v české komunitě zvrhlíků a proč jim to spolu skvěle klape“.

Jde například o akce Láska a BDSM (10. srpna) a Leather zone (11. srpna). Wikipedie uvádí, že „BDSM je pojem obecně užívaný pro širokou škálu sexuálních praktik a orientací založených na domluvě, že je jeden z partnerů nadřazen druhému. Patří sem zejména erotický sadismus, masochismus a různé formy fetišismu. Základem je absolutní oddanost a poslušnost podřízené osoby vůči dominantní a na oplátku za to podřízené osobě dominantní osoba zaručuje, že s ním bude jednat v rámci předem dohodnutých pravidel. Tato pravidla obsahují i pravidla o způsobu trestů či odměn. Tento vztah časem může přerůst i ve vztah otrokářský, tzn. že ze submisiva se dobrovolně stává otrok či otrokyně a dobrovolně se vzdává všech svých práv, což většinou bývá doloženo podepsáním tzv. otrocké smlouvy, která je submisivem dobrovolně podepsána“.

Anketa

Který představitel ČSSD má vaši důvěru?

8%
86%
hlasovalo: 4206 lidí

„Přední česká riggerka Edna se vázání japonské bondáže věnuje již pátým rokem a účastní se mezinárodních festivalů jak u nás, tak po celé Evropě. Její partnerka Majkelina Cat je spolumajitelkou produkce BDSM videí pro dospělé. Obě se aktivně pohybují na české BDSM scéně a o BDSM v partnerských vztazích se s návštěvníky rády podělí. Dozvíte se víc z BDSM terminologie, ale také o tom, jakým způsobem tato záliba ovlivňuje partnerské vztahy. Jaká úskalí přináší balancování mezi soukromým a pracovním životem, jak se orientovat v české komunitě zvrhlíků i proč jim to spolu skvěle klape. Vstup zdarma,“ láká pozvánka na webu Prague Pride na akci Láska a BDSM.

Dále se chystá „tradiční Leather Zone s bohatým BDSM a fetiš programem, do kterého se budete moci zapojit. Budou představeni finalisté na titul Mr. Leather ČR a zazní také přednášky o bezpečnosti BDSM. Vítáni jsou zkušení i nezkušení milovníci BDSM a fetiš“. Na Prague Pride nebudou chybět ani travesti show či hříšný tanec „dirty dancing“. 

Dotěrná propagace sexuálních menšin coby div ne jakési urozenější kasty přerostla v lepkavý opruz

Velká část politiků se záštitou pražské primátorky Adriany Krnáčové z hnutí ANO nesouhlasí. Menšiny mají být dle nich chráněny, nikoli privilegovány. A homosexualita má být tolerována, nikoli propagována. Podporu si dle nich zaslouží tradiční rodina.  

Předseda hnutí ANO a vicepremiér Andrej Babiš na dotaz nereagoval.

Neodpověděl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Pokud vím, záštitu již její předchůdci udělili a já jsem tento pochod nikdy neviděl, takže jsem zdrženlivý v posudku,“ odpověděl na dotaz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„Nevidím důvod k podpoře podobných akcí. A nejen kvůli vám zmíněnému obsahu, ale už to by byl dostatečný argument proč ne. Vidím jako chybné vytvářet podobné falešné ´exkluzivity´. Nevím, jestli k té podpoře paní primátorku vede přesvědčení, potřeba se někomu zavděčit nebo jiný důvod. Věřím, že s daleko větší vehemencí se pustí například do podpory rodin, mládeže a dalších potřebných témat,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz místopředseda KDU-ČSL a předseda poslaneckého klubu Jiří Mihola.

„Nevidím nejmenší důvod, aby se hlavní město snad obávalo přihlásit k festivalu, který již má tradici, pořádá se i v jiných civilizovaných metropolích jako výraz emancipace menšin. ČR je k tomu výrazně tolerantní a obyvatelé Prahy zvlášť. Spíše je nepochopitelné, že se ještě ve 21. století uprostřed Evropy najde někdo, kdo je schopen takovou akci napadat jako něco zvrhlého. Podobné hlasy jsou jen ukázka středověké bigotnosti, hlasem sekty – nikdo přece nikoho nenutí se duhového průvodu účastnit, má-li konzervativní přístup k životu. Ale je mi sympatické, že akce je podporována i mou rodnou Prahou. Považuji to za osvícený a potřebný hlas podpory tolerance,“ sdělil místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.

Předseda ODS Petr Fiala neodpověděl.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„Znám ušlechtilejší příležitosti, jak zviditelňovat primátorský majestát. Třeba směrem k projektu skutečně sociálního bydlení, který Praze zoufale chybí. Naše země vyvázala homosexualitu z trestní odpovědnosti už na prahu šedesátých let, tedy dřív než západní státy. Pokud to ‚zvrhlíkům náramně klape‘, ať si to laskavě užívají v intimním soukromí. Homosexuál, natož sadista–masochista, není nic víc než gurmán heterosexuální lásky, v níž jde o slast, a ne o bolest. Dotěrná propagace sexuálních menšin coby div ne jakési urozenější kasty přerostla v lepkavý opruz,“ řekl redakci místopředseda KSČM Josef Skála.

„Já osobně jsem docela tolerantní vůči gayům a lesbám. Nicméně považuji sexuální soužití za ryze soukromou záležitost. Proto podobné akce jako Prague Pride nepodporuji. Jsem přesvědčen, že jednou věcí je tolerance společnosti vůči jinak sexuálně založeným jedincům a druhou věcí je propagování těchto sexuálních menšin na veřejnosti. Myslím si, že politici by měli podporovat klasickou rodinu a soužití mezi mužem a ženou. Historie ukazuje, kam vede nevázaný sexuální život a zhýralost společnosti,“ upozorňuje místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Paní primátorka by měla svou pozornost věnovat důležitějším věcem, které naše hlavní město trápí. Nebo si snad myslí, že hlavním problémem, který trápí obyvatele Prahy, jsou sado-masochistické praktiky?! Spíše než o orientaci v těchto praktikách, by se paní primátorka měla snažit o řešení vážných problémů. Od toho ji taky máme,“ reagoval předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„No, je to zajímavé, já bych to v jejím postavení neudělal,“ reagoval místopředseda poslaneckého klubu ANO Bronislav Schwarz.

Že by takoví lidé měli třeba vychovávat děti z dětských domovů, občany děsí

„Považuji sexuální orientaci za soukromou věc každého občana a myslím, že je zbytečné tyto věci veřejně prezentovat. Tahle propagační přehlídka v prvé řadě škodí homosexuálům, protože pak si je lidé spojují se všemi polonahými účastníky v průvodu; a představa, že by takoví lidé měli třeba vychovávat děti z dětských domovů, občany děsí. Podporovat pokoru, slušnost, pracovitost, rodinu a úctu k naší kultuře a tradicím,“ míní předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Ať si každý dělá, co chce, pokud tím neporušuje zákon a neobtěžuje nikoho jiného. Některé věci by každopádně měly zůstat za zavřenými dveřmi, veřejně se jimi chlubit mi nepřijde úplně vhodné. Paní primátorka to zřejmě vnímá jinak, možná ji to nějak oslovuje a chystá si nějaký speciální kostým, co já vím... Zjišťovat to nechci.  Každopádně, pokud by toto bylo to nejhorší, co ve funkci spáchá, ještě bychom mohli být rádi,“ smál se místopředseda Úsvitu a poslanec Martin Lank.

„Důstojnost každého člověka je nedotknutelná. O co bojují účastníci pochodu Prague Pride, není zcela jasné. Osobně podpořím akci Den pro rodinu v Praze na Kampě 13. srpna odpoledne. Jedině ze spojení muže a ženy se rodí nový život. Dítě má právo na oba své rodiče, má právo je znát a být jimi vychováváno. Neexistuje žádná alternativa k tomuto modelu rodiny. Proto se osobně zúčastním Dne pro rodinu. Rodina je skutečně v ohrožení,“ řekla místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Jitka Chalánková.

„Nejsem bigotní katolík, ale pokládám Prague Pride za dekadentní akci a pražskou primátorku Krnáčovou za jednu z nejméně kompetentních osob, které kdy Prahu řídily. Úpadek a úroveň pavlačové drbny. Bohužel,“ reagoval předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Myslím si, že ta záštita vhodná není. Politici ve vedoucích pozicích ve městech a samotná města by se s aktivitami nepropagujícími města samotná spojovat neměli. Dále se na toto téma nechci vyjadřovat, protože se netýká nosných témat naší strany,“ uvedl předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

„Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura považuje sexuální orientaci za soukromou záležitost každého člověka. Normální lidé nepotřebuji pro tak intimní záležitost jako je sex záštitu primátora. Účastnici této akce jsou trapní exhibicionisté a paní primátorka je trapná politička. Celá věc je bohužel součásti kampaně na rozvrácení přirozených hodnot lidské společnosti,“ míní místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala.

Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach na dotaz neodpověděl.

Výhrady proti takovým exhibicím mají i mnozí gayové a lesbičky. Festival zvrhlosti

„Osobně nemám nic proti homosexuálům. Ale výrazně mi vadí exhibice. Sex a sexuální orientaci pokládám za intimní záležitost. Pokud vím, tak výhrady proti takovým exhibicím mají i mnozí gayové a lesbičky. Paní Krnáčovou nechápu,“ uvedl poslanec ANO Zdeněk Soukup.

„Jde evidentně jen o populistické servilní gesto vůči této komunitě. Dopravní situace v Praze by zasloužila více pozornosti,“ říká poslanec ODS Petr Bendl.

„Politici z hnutí ANO 2011 by se měli primárně věnovat chudým vícečetným rodinám, kterých mají v Praze víc jak dost a své sexuální preference mohou zveřejňovat v soukromí. Podle mě Prague Pride již ztratila naprosto svůj původní smysl a je to pouze ukázkou různých úchylek… bohužel,“ uvedl europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Každý rok se pozastavuji nad tím, proč pražští primátoři nad tímto festivalem zvrhlosti přebírají záštitu. Tolerance homosexuality ano, ale její propagace určitě ne, a už vůbec ne v rozsahu a formě jako Prague Pride. Proč v současné společnosti dostává homosexualita neadekvátní prostor? Je to známka její degenerace? Vraťme se k tradičním hodnotám a propagujme a podporujme  tradiční klasické rodiny, a ne tento zvrhlý exhibicionismus,“ uvedl poslanec a člen hnutí Řád národa Karel Fiedler.

„Paní primátorka Krnáčová je svérázná politička. Je zřejmé, že má k těmto sexuálně menšinovým komunitám z hlediska politického pragmatismu velmi blízko. Morálku nebo zvrhlé choutky paní Krnáčové  bych v tom nehledal. Evidentně na ně sází minimálně jako na volební potenciál Andreje Babiše a jeho politického hnutí ANO. Takže její postoj vidím spíše jako účelový až podbízející se těmto komunitám. Práva menšin je samozřejmě nutné chránit, ne je však privilegovat za každou cenu. Jádro volebního potenciálu pro ČSSD je jinde, než má hnutí ANO. Proto považuji za prioritní témata jako zdravotnictví, bezpečnost, aktivní sociální systém, zaměstnanost, prorodinná politika, služby a zabezpečení pro seniory a veřejné služby jako celek,“ říká poslanec ČSSD Richard Dolejš.

Paní primátorka by se měla spíše zaměřit na podporu mladých rodin a manželství

„Myslím si, že to není vhodné a ani příliš důstojné majestátu primátora hlavního města,“ říká poslanec ANO Pavel Šrámek.

„Odpovím jednoduše, jsem zastáncem tradičních hodnot, tedy i tradičního pojetí rodiny. Paní Krnáčová by na podobných akcích měla vystupovat jen sama za sebe,“ říká poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„S ohledem na kvality panem Babišem vybrané a Pražany zvolené – tentokrát zase slovenské – primátorky to vhodné je. Své ke svému. O obojím si ve vší úctě jinak myslím své. Je mi líto,“ reagoval poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Se záštitou tohoto typu nesouhlasím,“ uvedla poslankyně KSČM, pražská zastupitelka Marta Semelová.

„U paní primátorky mě nic nemůže překvapit… Škoda komentáře,“ uvedl senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Osobně rozhodně nejsem příznivcem těchto akcí, podporu jakýchkoliv veřejných projevů dominující sexuality považuji za nevhodnou a nesmyslnou, stejně jako podporu a propagaci jiných druhů pozitivní diskriminace. Paní primátorka by se měla spíše zaměřit na podporu mladých rodin a manželství, mám na mysli podporu společného života muže, ženy a jejich potomků, na čemž jsou objektivně zkoncipovány veškeré civilizace a společnosti. V těchto aktivitách má – i přes všechny bombastické proklamace – nejen Praha, ale i celá vládnoucí garnitura obrovský deficit,“ myslí si poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Nijak bych se nad tím nepohoršoval, je to prostě jenom festival. Spíše než obsahem festivalu by se měli politici v dnešní době zabývat tím, jak zajistit bezpečnost účastníků a diváků,“ říká poslanec ANO Matěj Fichtner.

„Protože neznám bližší informace o dohodách programu festivalu, nebudu od stolu nijak kritizovat. Je to spíše otázka pro radní a zastupitele hlavního města, kteří s primátorkou spolupracují,“ reagoval senátor KSČM Václav Homolka.

Podle vyjádření poslance ANO Pavla Plzáka záštita Prague Pride od primátorky Krnáčové vhodná není. To si myslí i senátor KDU-ČSL Stanislav Juránek.

Krnáčová: Pamatuji si několik let ještě dozadu, několik desetiletí, kdy se upalovaly čarodějnice

Primátorka Adriana Krnáčová při obhajobě záštity Prague Pride při interpelacích 16. června použila svéráznou interpretaci historie. „Já nemám ráda tyto projevy nenávisti a nesnášenlivosti, které jsou založené na pomyslném tradičním uchovávání hodnot. Nadále si myslím, že Praha je otevřeným městem, kde mají místo i ti, kteří myslí jiným způsobem. To nakonec jsme několikrát tady dokázali i na tomto Zastupitelstvu. Takže nadále si myslím, že moje podpora Prague Pride trvá. Záštitu dostanou, pane Semíne… Pamatuji si několik let ještě dozadu, několik desetiletí, kdy se upalovaly čarodějnice. Takže si myslím, že to je skutečně analogický přístup k otevřené diskusi, pane kolego,“ vzkázala Krnáčová kritikům Prague Pride z Akce D.O.S.T.

K poslední popravě „čarodějnic“ v českých zemích došlo v polovině 18. století. 

Ať má člověk rád latexovou kombinézu, výprasky, svazování, nebo něco ‚normálnějšího‘…

Již v minulých ročnících Prague Pride byly propagovány poměrně nestandardní sexuální praktiky. „Buďte odvážní a přijďte se seznámit s drsnými chlapy v kůži a poznejte, co se skrývá pod zkratkou BDSM. Pro PRAGUE PRIDE 2012 otevíráme své pravidelné setkání kožeňáků, latexáků, vojáků, skinů i dalších ‚úchyláků‘ a fetišistů široké gay veřejnosti a Vám, abyste poznali, na čem vlastně je naše komunita založena. Není přece nic špatného na tom okořenit si trochu vztah i sex. Během večera vám ukážeme, čím nás tento styl s příchutí BDSM tak fascinuje, a třeba v sobě odhalíte také kus kožeňáka. Budete moci okouknout naše tvrdé kožeňáky a jejich nahé suby a seznámit se s nimi, prohlédnout si a osahat různé hračky BDSM a také Vás čeká několik velmi zajímavých vstupů plných poučení, vtipu i vzrušení,“ lákaly stránky Prague Pride návštěvníky v roce 2012.

„Kožeňáci z Leathers.CZ zpracovali minority a barvy svým vlastním způsobem, aby všechny seznámili s tabuizovanými menšinami. Ať má člověk rád latexovou kombinézu, výprasky, svazování, nebo něco ‚normálnějšího‘ jako blonďáky, velká péra, chlupaté kluky, pořád to z něj dělá v určitém směru fetišistu. Kožeňáci Vám tedy podle motta ‚Poznej svůj fetiš‘ představí různé druhy fetišů, seznámí Vás s kódováním barvami, tzv. hanky codes. A vůbec Vás budou při Leather Zone i na JarmarQu bavit a seznamovat s různými způsoby, jak si okořenit svou postelovou zábavu i svůj vztah,“ lákali kožeňáci z Prague Pride na svůj večírek.

Hanky code je podle Wikipedie tajné neverbální rozlišovací znamení homosexuálů. Pomocí barevných šátků v kapse kalhot muži poznají, o co má druhý zájem. Bílá barva je vzájemná onanie / bezpečný sex, žlutá – pissing (močení), hořčicová – velký penis, růžová – hrátky s dildem, červená – fisting (strkání pěsti do análního otvoru), blankytná – orální sex, tmavomodrá – anální sex, khaki – hrátky v uniformě, hnědá – scat (hrátky s výkaly), šedivá – svazování, černá – hrátky sado/maso.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…