Zvyšování platů soudcům? Ztráta pudu sebezáchovy, kritizuje Vaše věc

18.07.2012 19:00

Na serveru předsedy NS-LEV 21 Jiřího Paroubka se Jaromír Novotný pustil do vlády. Podle něj jasně dokázala, že ve chvíli, kdy chce zvedat platy soudcům o desítky tisíc měsíčně, naprosto ztratila pud sebezáchovy.

Zvyšování platů soudcům? Ztráta pudu sebezáchovy, kritizuje Vaše věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„V době, kdy vláda neustále škrtá, snižuje valorizaci důchodů i platy ve státní správě a zvedá daně, navrhlo ministerstvo práce zvýšit platy ústavních činitelů a soudců. Je to názorný příklad arogance vládních představitelů vůči občanům této země,“ píše Novotný.

Úprava se podle něj ale týká i poslanců a senátorů. „Bude jistě velmi zajímavé, jak se k tomu poslanci jednotlivých stran při schvalování tohoto návrhu postaví. K hlasování by mělo dojít nejlépe před říjnovými volbami do krajských zastupitelstev a do třetiny senátu. Doporučuji voličům pečlivě sledovat, jak který poslanec či senátor bude hlasovat,“ vyzval Novotný.

Cituje poslance ODS Tomáše Úlehlu, který je pro zvýšení platů, protože snižování bylo podle ně trapné a populistické. „Nezištně panu poslanci připomenu, že nový francouzský prezident ihned po vítězných parlamentních volbách, letos v červnu snížil platy všem členům vlády s poukazem na fakt, že v dobách špatné hospodářské situace se musí všichni uskromnit. U nás v České republice toto neplatí,“ myslí si Novotný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…