Radek Banga se omluvil za své hodně, hodně sprosté písně. Už je to prý pryč. Jenže na něco zapomněl...

30.11.2016 6:51

Texty písní zpěváka Radka Bangy alias Gipsyho.cz jsou v současné době velmi probírané. Důvodem je skutečnost, že Banga v sobotu odešel ze sálu kvůli oceňované nacionalistické skupině Ortel. Jenže Bangovy leckteré texty v sobě nemají snad ani jedno slušné slovo...

Radek Banga se omluvil za své hodně, hodně sprosté písně. Už je to prý pryč. Jenže na něco zapomněl...
Foto: gipsy.cz
Popisek: Radek Banga alias Gipsy.cz

Banga se nyní brání, že jde o patnáct let staré texty. "Bylo mi 19 let a dělal jsem výhradně hip-hop. Každý má holt kostlivce ve skříni a toto je ten můj. Dnes je mi ovšem skoro 35 let. Bavíme se tedy o textech, jenž jsou 15 let staré," poukazuje na to, že texty, v nichž se objevují slova píča, šukání, kunda a další - jako jsou například Černej kluk nebo Sexy Funky a Zlej, jsou minulosté. 

"Už nejsem ten pubertální frajírek, který neřeší důsledky své tvorby, to je dávno pryč. A i když tato má tvorba byla naprostou recesí čili nebyla myšlena nikdy vážně, určitě na to nejsem pyšný. Mohu ovšem s čistým svědomím také prohlásit, že jsem s těmito sprostými songy nikdy veřejně nevystupoval," obhajuje se Banga s tím, že když v roce 2004 založil skupinu Gipsy.cz, jeho tvorba se ubrala jiným směrem.

"Vulgarismus není známkou jakéhokoliv frajerství, to už vím dávno. V žádném případě tedy není možné dávat do souvislosti tvorbu Gipsy.cz, či mé prevence s těmito vulgárními nahrávkami. Pokud ovšem tyto 15 let staré texty ještě dnes někoho pohoršují, samozřejmě se omlouvám a mrzí mě to. Každý byl ale v pubertě a je to prostě věk, kdy děláte hlouposti," uzavřel Banga.

Jak se však ukazuje, i na novějších albech se dají takové skvosty najít. Sice již ne v takovém měřítku, ale... Například Lolita, jež je z alba Autentik vydaného v roce 2011. "Až budeš velká, přijď si pro semeno," zpívá například Gipsy.cz v písni. Zároveň zmiňuje, že ví, že ji "prcá ten DJ".

"Serme na abstrakce a držme se faktu," zní pak pro změnu v písni 36 hodin bijač. Mimo jiné se tam objevuje i "prdel holá". "Šmejde, nekoukej mi do karet... Možná má velkou píču," zpívá pak v další písni z tohoto projektu - V podchodu je poker. "Nebýt toho kafe, chcíp bych tu. Karty vymrdaný," zní dále.

Písně najdete ZDE.

K projektu Autentik tehdy Banga pro iDnes.cz mimo jiné řekl, že mu je jedno, co si o něm myslí lidi. "Všichni mi můžou... Já to dělám z lásky k hudbě a zbytek mě nezajímá," řekl.

Anketa

Který středoevropský premiér je nejlepší?

1%
91%
6%
2%
hlasovalo: 13396 lidí

Rozhovor najdete ZDE.

Celý příspěvek Radka Bangy: 

MÉ VYJÁDŘENÍ KE KOLUJÍCÍM VULGÁRNÍM TEXTŮM NA INTERNETU

Abych věci uvedl na pravou míru – bylo mi 19 let a dělal jsem výhradně hip-hop. Každý má holt kostlivce ve skříni a toto je ten můj. Dnes je mi ovšem skoro 35 let. Bavíme se tedy o textech, jenž jsou 15 let staré. Už nejsem ten pubertální frajírek, který neřeší důsledky své tvorby, to je dávno pryč. A i když tato má tvorba byla NAPROSTOU RECESÍ, čili nebyla myšlena NIKDY vážně, určitě na to nejsem pyšný. Mohu ovšem s čistým svědomím také prohlásit, že jsem s těmito sprostými songy nikdy veřejně nevystupoval. V roce 2004 jsem založil skupinu Gipsy.cz a od té doby se má tvorba ubrala úplně jiným směrem. Vulgarismus není známkou jakéhokoliv frajerství, to už vím dávno. V žádném případě tedy není možné dávat do souvislosti tvorbu Gipsy.cz, či mé prevence s těmito vulgárními nahrávkami. Pokud ovšem tyto 15 let staré texty ještě dnes někoho pohoršují, samozřejmě se omlouvám a mrzí mě to. Každý byl ale v pubertě a je to prostě věk, kdy děláte hlouposti. RB

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…