Miloš Zeman, pak dlouho, dlouho nic. Je zde nový průzkum

18.04.2017 7:21

Úterní Lidové noviny přináší průzkum společnosti TNS, podle které je Miloš Zeman vůbec nejdůvěryhodnějším prezidentským kandidátem. Věří mu takřka 39 procent občanů. Michal Horáček a Jiří Drahoš jsou z hlediska důvěry občanů až za Zemanem. Nejeden občan by prý také uvítal návrat Václava Klause na Hrad.

Miloš Zeman, pak dlouho, dlouho nic. Je zde nový průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

„Důvěryhodnost je nejvyšší u Miloše Zemana, relevantními konkurenty z tohoto hlediska jsou jen Horáček a Drahoš, jejich výsledky jsou pod dvaceti procenty. Mimo Zemana doplácejí ostatní kandidáti na malé povědomí, jež o nich lidé mají,“ komentuje výsledky ředitelka společnosti Kantar TNS Petra Průšová. Miloši Zemanovi důvěřuje 38,9 procenta dotázaných, Michalu Horáčkovi 18,7 procenta a Jiřímu Drahošovi 15,1 procenta.  

Kandidáti stojící za první trojicí s důvěryhodností jen paběrkují. Kupříkladu lékaři Marku Hilšerovi důvěřuje asi 2,5 procenta lidí. Není bez zajímavosti, že čtvrtina dotázaných nemá přílišnou důvěru v žádného z dosavadních kandidátů a s volbou vlastního favorita vyčkávají. Kdo by jím mohl být? Prý např. Václav Klaus, který byl českým prezidentem 10 let, ale přímou prezidentskou volbou prozatím neprošel. Podle všeho by mohl mít šanci.

„Respondenti nemají jasnou představu, vynořují se pravidelně jména již dříve kandidujících, umělců či politiků, jasný nový kandidát hlas lidu zatím nemá. Respondenti jmenovali i některé současné politiky, například premiéra a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, ministra obrany Martina Stropnického, předsedu hnutí ANO Andreje Babiše či předsedu Strany přímé demokracie Tomia Okamuru,“ říká Průšová. 

Vedle toho lidé zmiňují Karla Gotta či Jaromíra Jágra, ale ani jednomu z nich se do politiky v minulosti nechtělo. Zato občanům se chce k prezidentským volbám. K volebním urnám je připraveno vyrazit něco málo přes 60 procent voličů, přesněji řečeno 63 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…