Lovci senzací čekali zbytečně

13.10.2016 18:56

Lovci senzací čekali v Plzni velký souboj o senátní křeslo a nejspíš i osobní útoky. Jaké to sousto. Na jaře totiž oznámili svoji kandidaturu do Senátu MUDr. Marcel Hájek za ODS a zároveň Václav Chaloupek za Občany patrioty. Právě za toto hnutí spolu necelé dva roky předtím kandidovali do městského zastupitelstva. Hájek, který nesouhlasil s rozhodnutím Občanů jít do koalice na radnici, hnutí opustil. Jaká to živná půda pro bulvár. Přišlo velké zklamání. A v naší politice unikátní úkaz.

 Lovci senzací čekali zbytečně
Foto: red
Popisek: "Naslouchá, ale mlčí", Václav Chaloupek s nadsázkou sobě vlastní

„ Ahoj Vašku, přeji ti dneska hodně štěstí. Marcel kámoš. Heslo dne jest - ani volby nás nerozdělí". Tato sms zpráva přistála Vaškovi Chaloupkovi v telefonu v pátek ráno první den voleb do Senátu. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Dík, Marceli, teď jsem na tebe zrovna myslel a už včera ti chtěl něco podobného napsat. Co jsou to volby proti večeru na řece Chobe (řeka v Africe kde spolu před lety trávili čas)? Kdo bude za deset let vědět, kdo seděl v Senátu? My proti sobě přece nemůžeme prohrát. Vašek.“

Chaloupek vyhrál první kolo. Není tak neobvyklé, že kandidáti, kteří neuspěli, dva tři dny po skončení  voleb podpoří jednotlivé úspěšné kandidáty podle toho, kdo je jim politicky bližší. Kdo z poražených hodinu po volbách, po vypětí z volební kampaně, v sobě nemá trochu hořkosti? Zvlášť, když volby v senátním obvodě byly opravdu o desetinách procent. Marcel Hájek se ukázal jako správný chlap. Už hodinu po skončení prvního kola měl v sobě tu sílu a jednoznačně v každém rozhovoru pro média velmi nadstandardně podpořil Chaloupka. Po Plzni a na jihu dnes visí jeho billboardy s poděkováním a výzvou Volte mého kamaráda Vaška Chaloupka.  Mimochodem jejich vznik byl profesně velmi rychlý, oba měli stejného grafika. Prostě společný známý, protože u přátel, jak říkají, to tak prostě tak chodí. Mají společné přátele i společného známé.

Lovci senzací tentokrát utřeli nos.  Škoda, že je to v naší politice unikátní jev. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…