ANO zvířecímu krematoriu v Olomouci – Chválkovicích

25.10.2014 21:38

Vážení, dozvěděli jsme se o přípravě výstavby „Krematoria zvířat ze zájmových chovů“ v lokalitě Olomouc - Chválkovice. Název provozovny je „ANYT crematory“. Provozovna je plánovaná v průmyslovém areálu na pozemku parc. č. 633 v k. ú. Chválkovice.

ANO zvířecímu krematoriu v Olomouci – Chválkovicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hřbitov - ilustrační foto

My, níže podepsaní občané Olomouckého kraje a zejména Olomouce, souhlasíme a vítáme  výstavbu zvířecího krematoria. A to zejména z důvodu neexistence alternativy ke kafilerii, kam jsme nuceni odkládat své čtyřnohé přátele poté, co s námi prožili několik let svého života. Vzhledem k tomu, že mnozí z nás odmítají využívat kafilérie, kde se s mrtvými těly zvířat zachází jako s odpadem, nemají možnost pietního pohřbu na vlastním pozemku a ctí zákony, vítáme záměr výstavby zvířecího krematoria. Magistrátu města jsme povinni platit nemalé poplatky za zvíře, ale město náš problém s ukládáním ostatků zvířat neřeší. V zahraničí jsou zvířecí krematoria vnímána jako běžná součást služeb poskytovaných občanům a nejsou veřejností vnímána jako něco škodlivého a neobvyklého.

Provozovatel krematoria potvrzuje, že provoz krematoria zvířat neohrozí a neomezí život obyvatel dané lokality a že použité technologie splňují přísná kritéria.

Obracíme se na Vás s důvěrou, že budete podporovat tento, pro velkou část občanů velmi přínosný, projekt.

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme Magistrát města Olomouce, aby zohlednil vůli obyvatel a povolil realizaci Krematoria zvířat ze zájmových chovů v Olomouci- Chválkovicích.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty