Adam Mikulášek: Česká televize s definitivní platností potvrdila, že patří do blázince

17.09.2017 15:17

Vedení ČT nakázalo všem zaměstnancům tohoto média, aby se zdrželi vyjadřování svých politických postojů před volbami, v rámci „nezávislosti“. Jenže nikoli jen z pozice pracovníků ČT, ale i jako soukromým osobám.

Adam Mikulášek: Česká televize s definitivní platností potvrdila, že patří do blázince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

A co je ještě úsměvnější – cituji: „Regule platí i pro zaměstnance, kteří se nepodílí na zpravodajství či publicistice.“

Takže z na první pohled rozumného nápadu, aby zpravodajci a publicisté z ČT na svých oficiálních účtech nekomentovali politiku před volbami, se stal paskvil, který de facto zakazuje i lidem, kteří v ČT uklízejí, dělají vrátné, kameramany či zvukaře..., aby se na svých soukromých facebookových účtech přátelům svěřili, co si myslí o tom či onom politikovi.

Údajně kvůli nezávislosti ČT. Jenže svou závislost ČT prokázala již mnohokrát, ohledně např. americké volební noci na to upozornila i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání..., občané již také dobře ví, na které straně politické barikády drtivá většina zpravodajců a publicistů z ČT stojí – Havel, Evropská unie, NATO, západ je „absolutně super“..., Rusko je „nepřítel“, Trump je „rasista“..., atd., atd. Takže, jaká pak nezávislost, pro mě jen další habaďůra na diváky České televize.

Naopak musím pochválit vedení Českého rozhlasu, jež se k problému postavilo moudře, korektně a uměřeně.

Citace: Rozhlas přijal pravidla předvolebních standardů už na počátku srpna. I jeho zaměstnanci musí dbát maximální korektnosti na sociálních sítích, ale rozhlas ji neukládá v případě osobních účtů. „Obecně platí, že zaměstnanec ČRo se na svém oficiálním pracovním profilu na sociálních sítích musí chovat tak, aby ctil objektivitu, vyváženost a nestrannost,“ sdělil serveru Lidovky.cz mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna...

Takže, vážená Česká televize, tvé úlety ve stylu „ode zdi ke zdi“ ani „závislá“ hra na „nezávislost“ mi v tvou novinařinu důvěru ne jen nevrátí, spíš pošlape to málo, co z ní ještě zbylo.

Převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí.

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…