Aktivista Svoboda: Kam vítr, tam plášť...

27.10.2015 9:41

Je pozoruhodné, jak jeden z našich „nejbohatších chudáků“ dokáže měnit rétoriku podle toho, jak se mu to právě hodí... Občan proti hazardu, dlužník, na kterého se valí jedna exekuce za druhou, ale přesto ulice brázdí v luxusních fárech, muž, který za svá pochybení nedokáže nést zodpovědnost a vinu hledá zásadně v druhých, se opět vyznamenal.

Aktivista Svoboda: Kam vítr, tam plášť...
Foto: SPELOS
Popisek: Petr Vrzáň

Zatímco ještě nedávno spolu s kamarádem Hollanem přitakával ministru Babišovi a společně vychvalovali do nebes jeho snahu zkrotit hazard, nyní už evidentně našli jiné politické oblíbence a ministra Babiše uvrhli v nemilost. A nenechávají na něm nit suchou. Posledním výkřikem je rozhořčení nad tím, že si Babiš užívá dovolenou v Dubaji, zatímco by si Svoboda představoval, aby seděl na mimořádné schůzi, svolané v souvislosti s řešením problematiky hazardu.

A nebyl by to Svoboda, aby jeho zdůvodnění nemělo podobu další rétorické perly. Ano, je to tentýž abstinující gambler, který před časem trval na tom, že s hazardem je třeba udělat rázný konec. Vzápětí však upřesnil, že to tak vlastně nemyslel a například kasina by mu nevadila. Nyní už je zase o krok dál. Uvedl totiž, že debaty kolem hazardu nesmí být vedeny tak, že někteří legální provozovatelé budou muset skončit, ale naopak, že je žádoucí, aby museli skončit.

Názor vskutku podivný, nicméně v případě Svobody nikterak překvapující. Nakonec obdobný nesmysl ze svých úst před nedávnem vypustil jeho letitý kamarád Hollan, když uváděl, že bude mít v Brně raději automaty nelegální než legální.  Nutno dodat, že to se mu podařilo měrou vrchovatou, když díky zákazové vyhlášce otevřel černému hazardu v Brně dveře dokořán.

„Jen těm hazardníkům, provozujícím bedny, pořádně zatopme“, hřímá jistě Svoboda spolu s dalšími aktivisty. „A hlavně rozlišujme hazard podle škodlivosti“. Co na tom že na kurzovém online sázení lze získat závislost úplně stejnou, jako na tzv. „land base“ a co na tom, že žádná objektivní studie, která by dokazovala opodstatněnost rozdílné sazby mezi jednotlivými typy loterií tak, jak ji Svoboda ve svých mediálních výstřelech navrhuje, neexistuje ..

Aktivisté jsou jednoduše plni rozporů. Nutno totiž podotknout, že právě loterie tito manipulátoři svým způsobem sami využívají. Třeba takový OPEN SOCIETY FUND. Tento fond jistě podpořil i řadu významných projektů – jenže za ním jakožto zakladatel stojí pan Georg Soros, majitel a provozovatel nelegálních online kasin. Stejný Georg Soros totiž založil a předsedá společnosti, která vlastní téměř 6,5 milionu kusů akcií společnosti Caesars Entertaiment Corporation. A právě tato společnost provozuje přibližně 50 kasin po celém světě, navíc je také světovým provozovatelem online kasin.

Není tedy s podivem, že se právě tímto fondem aktivisté nechají financovat? Například známé a populistické o.s,. Brnění, které z tohoto fondu získalo statisíce, by o tom jistě mohlo dlouze vyprávět...
Evidentně tedy těmto samozvaným bojovníkům za spásu světa hazard nevoní jen v tom případě, že od něj nedostávají peníze.

Petr Vrzáň,
prezident SPELOS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…