Alena Vitásková: Nálepka, nášivka a smrt

11.11.2018 14:53

Přestaňme se nálepkovat a začněme se respektovat, dokud je čas!

Alena Vitásková: Nálepka, nášivka a smrt
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Zrůdný fašismus používal nášivky – šesticípé hvězdy

Opakovaně, ze všech stran slyšíte: ten je pro-americký, ten je pro-ruský, ten je pro, nebo proti evropský. Ten je bílý, černý, žlutý, ten zase tlustý, hubený, hloupý, chytrý, vegetarián, xenofobní, vlastenec, separatista. S tím se můžete bavit – to je IN. S tím se nesmíte ani bavit - to je OUT.

Nějací NADLIDÉ hodnotí, kdo si zaslouží vyznamenání, kdo si jej nezaslouží, přitom sami nic pro společnost neudělali. Hodnotí, kdo je zdravý a kdo je nemocný, přitom lékaři nejsou.

Kdo jsou ti NADLIDÉ? Kdo jsou ti, kteří si usurpovali šířit názory a dávat rady, co má člověk v demokratické zemi dělat a co rozhodně dělat nesmí?

Kdo jsou ti ubožáci, kteří se snaží nálepkovat každého občana? Kdo jim dal právo se takto chovat a vytvářet nesváry mezi lidmi? Kdo jim dal právo zasévat nenávist, zlobu, nevraživost, mstu, opovržení, lži, ponižovat, hloubit příkopy. Vyčleňovat ze společnosti – to je jejich cíl?

Semínko ZLA bylo v historii zaseto mnohokrát. To semínko pěstované nenávisti, nálepkováním, je jen zlomek k dalšímu kroku - bratrovražednému boji. Vyvolání konfliktu, občanské války, světové války! Známe to z nedávné doby, Z NADLIDÍ se stali FAŠISTÉ.

Z „nevinných nálepek“ se přešlo k nášivkám. Ty nášivky znamenaly nekompromisní vyvražďování národa. Šesticípá hvězda znamenala, že ten člověk nemá lidskou hodnotu, že se s ním nesmíte bavit, přátelit, nesmíte s ním jet tramvají, nesmí do obchodu, nesmí, nesmí, nesmí…celá řada toho co se nesmí. Jediné co se vědělo, že ten s tou šesticípou hvězdou bude kdykoliv zabit a nikdo nic neřekne. A cikáni? Tak těm se ani nášivky nedávaly – ti se mohli vraždit bez nášivek, nálepek.

NADLIDÉ – VY CO NÁLEPKUJETE – OPRAVDU CHCETE PŘEJÍT K NÁŠIVKÁM?!

Ing. Alena Vitásková
Předsedkyně Institutu AV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…