Alena Vitásková: Signatáři Manifestu jednali v Praze

12.01.2020 17:24

O ochraně lidských práv a svobod v České republice. O zřízení jednotlivých sekcí poškozených občanů státem. O nutnosti nápravy systému vymahatelnosti práva a spravedlnosti. O zapojení široké veřejnosti do nápravy. O státním zastupitelství a zneužívání moci.

Alena Vitásková: Signatáři Manifestu jednali v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Vitásková

Dne 10. 1. 2020 proběhlo v Praze zasedání signatářů Manifestu – občanů poškozených státem a doposud mlčící většiny za účasti pozvaných hostů. Manifest byl vydán 17. listopadu 2019 a průběžné informace můžete nalézt na www.manifestiav.cz.

Zasedání signatářů a jejich hostů zahájila mluvčí Manifestu Alena Vitásková a mimo jiné sdělila: „Institut Aleny Vitáskové se dlouhodobě zabývá ochranou lidských práv a svobod a situaci v České republice máme velmi dobře zmapovanou. Vznik Manifestu byl logickým vyústěním naší dosavadní činnosti. O založení Manifestu – občanů poškozených státem jsme informovali prezidenta republiky Miloše Zemana, dále připravujeme informaci pro premiéra, ministryni spravedlnosti, parlament a senát. Budeme informovat další organizace, politické strany, jak v tuzemsku, tak zahraničí. Odmítáme, aby si státní zástupci vytvářeli nezákonně „nějakou“ neústavní moc ve státě a tyranizovali národ. My všichni chceme žít a pracovat v naší vlasti bez strachu z policie, justice, u které každý slušný občan hledá ochranu před bezprávím. V mnoha případech je opak pravdou a vymahatelnost práva a spravedlnosti je pro mnohé občany nedostupná,“ uvedla Alena Vitásková.

Poté vystoupil mluvčí Radim Prus, signatáři a hosté a projednali tíživou situaci v oblasti vymahatelnosti práva a spravedlnosti v České republice, poškozování lidských práv a svobod. Každý z přítomných informoval o dnes již systému porušování vymahatelnosti práva, který je vytvářen mimo jiné státním zastupitelstvím v čele s NSZ Pavlem Zemanem.

  • Nečinnost některých státních zástupců je vedena snahou nestíhat některé skutečné trestné činy. Jejich zametání „pod koberec“ a skrývání se pod „můj právní názor, tak jsem to vyhodnotil“ bez jakékoliv opory v zákoně a bez jakéhokoliv jejich postihu za škody tím způsobené.
  • Mnohdy neuznávají názor soudu a do nekonečna podávají odvolání, či dokonce opovrhují rozsudkem vyneseným soudním senátem. Čímž zaměstnávají a paralyzují činnost soudu.
  • V některých případech prokazatelně vytvářejí falešné důkazy, účelově překrucují fakta, manipulují se znaleckými posudky v neprospěch obviněného, důkazy obviněných nevyhodnocují a dokonce odmítají soudu předložit, přestože je v přípravném řízení mají k dispozici
  • Tím vším dochází k demotivaci slušných, poctivých a pracovitých státních zástupců, kteří mají zájem svoji práci odvádět ve veřejném zájmu, v zájmu státu.

Signatáři Manifestu – občanů poškozených státem se shodli, že přes osobní trauma z této tíživé situace, budou zastupovat OBČANSKOU VEŘEJNOST a zasazovat se o:

  • nápravu systému, zákonů a ochranu lidských práv a svobod
  • zajištění vymahatelnosti práva a spravedlnosti pro všechny občany naší vlasti, a to bez rozdílu
  • nápravu státního zastupitelství za účasti občanské veřejnosti
  • řádné odškodnění občanů poškozených státem

K dosažení cílů byly definovány oblasti, ve kterých k poškození občanů dochází, nebo mohlo dojít a to v úmyslné kriminalizaci nevinných lidí, aby se skutečný zločin mohl zakrýt. Nebo při nezákonnostech kolem bydlení, bytů, exekuci, insolvencí atd. Vyzýváme občany, kteří byli poškozeni, PŘIDEJTE SE K NÁM.

Zřídili jsme speciální oblasti.

  • Oběti české justice
  • Rodiny obětí české justice
  • Policisté, vojáci, státní zástupci, soudci, kteří byli kriminalizováni, či jinak vyřazeni ze své profese, protože vadili zločineckému syndikátu
  • Oběti v oblasti bydlení – nezákonná privatizace bytového fondu, podvody developeru
  • Politici – kriminalizování z důvodu jejich likvidace z veřejného života, protože vadili zločineckému syndikátu
  • Občané poškození na zdraví - které nechce nebo jen nedostatečně stát odškodnil, či jinak zanedbal ochranu lidských práv a svobod
  • Podnikatelé, živnostníci – z různých důvodů poškozeni státem, např. v oblasti legislativy, vykonstruovaných insolvenčních řízeních, nedostatečná ochrana tuzemských investorů
  • Občané poškození ve vykonstruovaných exekucích
  • Ostatní občané poškozeni státem

Budeme bojovat za vymahatelnost práva a spravedlnosti, za ochranu lidských práv a svobod. S Vaší podporou to zvládneme.

To vám slibuji.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Mluvčí Manifestu – občanů poškozených státem

V Praze dne 11. 1. 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…