Alena Vitásková: Studentský justiční dvůr IAV

23.09.2020 9:34

TRIVIS -SŠV A VOŠ PK a KŘ Praha, s.r.o. – Mgr. et Bc. JanDalecký, ředitel, Spolek Šance na návrat – Ing. Petr Urban, ředitel, a Institut Aleny Vitáskové z. s. – Alena Vitásková, předsedkyně, založili při IAV Studentský justiční dvůr IA

Alena Vitásková: Studentský justiční dvůr IAV
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Studenti střední a vyšší odborné školy Trivis - Střední škola veřejnoprávní a Vyššíodborná škola prevence kriminality a krizového řízení Praha,s. r. o., dlouhodobě spolupracují se spolkem Šance na návrat a nyní i Institutem Aleny Vitáskové, z. s.

Oba spolky uzavřely v červnu letošního roku Memorandum o spolupráci a rozšířily svoji činnost, ve které má své místo studentská iniciativa, zajímající se o vymahatelnost práva a spravedlnosti.

Studenti vykonávají práci pro oba spolky dobrovolně. Naposledy se účastnili přípravy organizace semináře „Spravedlnost a vymahatelnost práva. Jsme právní stát?“, který se uskutečnil v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky pod záštitou poslance Jiřího Kobzy. Seminář pořádal Institut Aleny Vitáskové a spolek Šance na návrat se studenty významně spolupracoval nejen na organizaci.

Zapojení studentů do další činnosti obou spolků bylo projednáno s vedením školy Trivis v čele s ředitelem Mgr. et Bc. Janem Daleckým počátkem letošního školního roku. Došlo k vzájemné dohodě o založení Studentského justičního dvora IAV.

Základ činnosti Studentského justičního dvora IAV byl položen projektem studentky střední odborné školy Trivis Adély Spáčilové, která zadání IAV zpracovala v průběhu prázdnin, a potvrzuje tak zájem studentů na účasti v jednotlivých projektech, souvisejících s činností OČTŘ a justice, vězeňské služby nejen v České republice, ale i EK. Projekt Studentského Justičního Dvora IAV bude zastřešen právními kapacitami a podporovateli. O činnosti Studentského justičního dvora IAV budeme pravidelně informovat na www.institut-av.eu a dalších médiích.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Ing. Petr Urban – ředitel Šance na návrat
Mgr. et Bc. Jan Dalecký – ředitel TRIVIS - SŠV A VOŠ PK a KŘ Praha, s.r.o.

Praha, dne 23. 9. 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla