Alena Vitásková: Trestní oznámení na nezákonné jmenování předsedy Rady ERÚ chrání občany

15.08.2018 20:17

Občané se obávají a Institut Aleny Vitáskové koná. Oznamujeme, že jsme podali v dané věci trestní oznámení, kde uvádíme, mimo jiné, právní kvalifikaci trestných činů dle § 329/odst.1 písm.a) odst.2 písm.a,c) trestního zákona. Někdo totiž tuto nezákonnost inicioval, někdo ji podporoval a někdo ji realizoval. Tento krok je zcela v rozporu s veřejným zájmem.

Alena Vitásková: Trestní oznámení na nezákonné jmenování předsedy Rady ERÚ chrání občany
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Alena Vitásková, bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ)

Není to dlouho, co vláda Andreje Babiše získala důvěru Parlamentu ČR. Před hlasováním o důvěře pronesl řeč k poslancům prezident ČR Miloš Zeman. Mimo jiné uvedl, že ve vládním programu není dostatek prostoru věnováno tak zásadní problematice, jakou je energetika.

K tomu mohu jen dodat. Energetika je jeden z pilířů hospodářství a ekonomiky. Energetický regulační úřad je v této chvíli silně destabilizován, nový předseda Rady ERÚ a bývalý předseda Rady ERÚ jsou vlastně v nejasných právních pozicích. Jeden byl odvolán nezákonně v rozporu s Energetickým zákonem a druhý tudíž nemohl být jmenován. Personální chaos v nejvyšším vedení úřadu, porušení unijních pravidel nezávislosti úřadu a další nevyčíslitelné dopady mají snad prospět „nějakým“ zájmovým skupinám? Že by byl na scéně znovu biometan za peníze daňových poplatníků? Zase se chystá loupež? Bude snad ještě horší, než byl boom ve fotovoltaikách? Otázky občanů neberou konce. Bojí se, bojí se hrůzného scénáře, že budou platit za nesmyslný „zelený plyn“?  Proč instituce, která má mimo jiné také chránit spotřebitele je destabilizována a to dokonce politiky? Lidé sledujte dění kolem energetiky, nakonec to zaplatíme zase jen MY!!!

Ing. Alena Vitásková
Předsedkyně IAV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…