Alex Newman: Že jste nic nespáchali? Velký Bratr vám to vysvětlí

26.10.2016 19:44

Alex Newman varuje před novou “politikou”, kterou představil Bílý dům na sklonku prezidentského období Baracka Obamy a která již nezakrytě mění kdysi svobodný svět na totalitu - stejně jako u nás

Alex Newman: Že jste nic nespáchali? Velký Bratr vám to vysvětlí
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Rok poté, co Spojené národy - ve skutečnosti pod nadvládou diktátorů - vyhlásily válku “ideologiím”, jako je například “antimuslimský fanatismus” a “odmítání masové imigrace”, Bílý dům ukuchtil novou verzi národního plánu Obamovy administrativy jak takzvaně zabránit lidem v tom, aby se stali stoupenci “neschválených” ideologií.

Máte "špatné přesvědčení"? Pomůžeme vám!

Kontroverzní plán zahrnuje “komunitní týmy” “pracovníků na poli mentálního zdraví”, učitelů, policistů, zaměstnanců sociálky, “náboženských vůdců” a dalších, kteří by společně měli zabránit šíření ideologií, Obamou označené za nebezpečné.

Kritici plánu Bílého domu ovšem varují, že Obamův takřečený útok na “násilnické ideologie” je ve skutečnosti chabě zamaskovaný útok na konzervativce a jeho další politické protivníky obecně. Především na ty, kteří vystupují proti Obamovu pokusu takzvaně “od základů změnit” Spojené státy.

Obamova administrativa koneckonců již od počátku své vlády s obdivuhodnou důsledností pronásleduje konzervativce, libertariány, patrioty, veterány, aktivisty pro-life hnutí, národovce a další, kterým přezdívá “extrémisté”, ba dokonce potenciální teroristé. Různé Obamovy úřady navíc plivají nekončící proud propagandy, která stovky milionů běžných Američanů z “mlčící většiny” prohlašuje za nepřátele státu, jen pro jejich náboženské či politické přesvědčení.

Prekrim - jen trochu více jak z Orwella

Zprávy o osmnáctistránkovém dokumentu, který plán zakotvuje, poprvé přinesla zpravodajská agentura Reuters dne 19. října. Jde o první “oprášení” politiky Obamovy vlády “pro prevenci násilného extrémismu”, jak se vyjádřil sám (establishmentem samozřejmě dobře kontrolovaný) mediální zdroj. “Cílem této politiky je zamezit šíření jakýchkoli násilnických ideologií,” jak dodala reportérka Reuters Julia Edwards. Citovala z dokumentu, na jehož zveřejnění zatím stále čekáme. Také není jasné, jakou ústavní či zákonnou moc si Bílý dům myslí, že má - nebo co jiného mu dává právo policejního dohledu nad idejemi, či k “únosu” pravomocí místních vlád tak, aby se míchaly do osobních věcí svých občanů.

Podle Reuters se strategie Bílého domu zaměřuje na již zmíněné “intervenční týmy” vedené mimo jiné psychiatry i spolupracujícím náboženskými vůdci. Intervenční týmy mají údajně sloužit jako “základna pro lidi, kteří se ocitnou v podobné situaci” (podobné čemu?). Tyto drsné “intervenční týmy” mají svou prací “odvrátit” fanoušky “násilných ideologií” od jejich přesvědčení ještě předtím, než spáchají jakýkoli zločin či násilnost. Je to něco jako “pre-krim” ze sci-fi Minority Report, jen ještě orwellovštější a totalitnější, než ve filmu.

Když ne psychiatr, tak policajt

Pokud “objekty” těchto “komunitních intervenčních týmů” neopustí své přesvědčení po zásahu psychiatra a dalších expertů, budou na scénu povoláni příslušníci policie, aby uplatnili méně jemné přesvědčovací metody. Jinými slovy - vymáhání práva začne v okamžiku, kdy o jeho porušení ještě nemůže být ani řeči.

Dokonce ještě předtím, než se "objekt" pokusí jakkoli se k provedení něčeho nezákonného "spiknout" (v tomto případě jde o "žádoucí" konspirační teorii, pozn. PP). Kdokoli tedy může být od této chvíle zločincem. To, k čemu podobná “politika” vede, by mělo spustit celonárodní paniku.

Stále zpolitizovanější a bezuzdnější ministerstva spravedlnosti a vnitra mají sehrát v plánu značnou roli. Kromě jiného mají za úkol dále vylepšit ideologické kampaně, které vedou, tak aby za peníze daňových poplatníků už úplně natvrdo prosazovaly vládní ideologii. Samozřejmě pod záminkou boje proti “násilnému extrémismu” - tedy jakékoli ideji, se kterou establishment zrovna nesouhlasí.

Oba úřady “posílí kampaně obrany proti sympatizátorům násilí v sociálních médiích,” pravila agentura Reuters, jako by se nechumelilo, aniž dodala detaily o tom, jak by mohla federální propaganda - která je mimochodem zakázaná federálním zákonem - komukoli zabránit, aby ho přitahovaly násilné ideologie. Možná, že se schéma týká nového “programu behaviorální vědy”, který Obama také vypustil do světa a jehož cílem je “postrkovat” a manipulovat Američany k podpoře čehokoli, co se zrovna hodí - od člověkem způsobeného globálního oteplování a očkování až ke Světové vládě a globalismu.

Velký Bratr třídním učitelem

The New American si všiml už minulý rok, že pod pláštíkem boje s “extrémismem” pomocí “lepších řešení” Obama ve skutečnosti dávno vyhlásil globální džihád vůči “antimuslimské nesnášenlivosti” či fanatismu, jak to ve své tiskové zprávě nazvaly Spojené národy. Mezi jinými poukázal na to, že je třeba “diskreditovat online propagandu Islámského státu”, k čemuž zřejmě mělo sloužit nedávno zřízené “Centrum pro strategickou protiteroristickou komunikaci”, federální stroj na propagandu, který řídí islámista s vazbami na Muslimské bratrstvo s pěkným americkým jménem Rašad Husajn.

Ale to není vše. Další báječná novinka, kterou přináší nejnovější dokument, také zakotvuje, že státní návladní spolu s čím dál radikálnějším ministerstvem spravedlnosti budou dávat dohromady “školní programy”, mající za úkol studentům pomoci se ideologicky “formovat”.

Další, nedávno odhalené Obamovy “protiextrémistické” plány zahrnují také výzvu k rekrutování učitelů, aby vyhledávali studenty, hlásící se k neschválené ideologii a udávali je “Velkému Bratru” k dalšímu zpracování. Varovná znamení, kterých si podle FBI mají učitelé všímat, jsou například neschvalování homosexuality, islámu a dalších báječných součástí krásného nového světa. Uniklý dokument FBI, který tento plán odhalil, také mluvil o “násilné propagandě” - což znamená, že FBI nyní doslova a do písmene považuje slovní projevy za násilný čin.

Válka je tu

Jinými slovy, zdá se, že federální vláda konečně vyhlásila “horkou” válku Bohem daným a v Prvním dodatku k Ústavě Spojených států zakotveným svobodám: svobodě projevu, náboženského přesvědčení, svobodě tisku - a dalším, stejně základním svobodám. Vlastně těm svobodám, k jejichž ochraně byla původně americká vláda vůbec ustavena.

Nepřekvapí, že Reuters i vláda shodně naznačují, že podobné plány mají za cíl boj proti Islámskému státu a jemu podobným teroristickým skupinám. Namísto toho ovšem oficiální dokumenty Pentagonu potvrzují, že ačkoli Obama dobře věděl o tom, že syrská revoluce je vedená al-Kájdou, podporoval ji finančně i dodávkou zbraní, a naprosto vědomě usiloval o vznik islamistického “knížectví” ve východní Sýrii - tedy islámského státu, dnes známého jako ISIS či Daesh. Mezitím jeho vláda horlivě dováží do Spojených států muslimy - tak rychle, jak je to jen politicky možné. Sama vláda i teroristé se přitom nijak netají tím, že se “dovážejí” i teroristé.

Mezi množstvím (údajně islámským terorem) spáchaných útoků, které mají nové plány Bílého domu ospravedlnit - jako jsou incidenty v kalifornském San Bernardinu, v Orlandu na Floridě a v New Yorku a New Jersey v letech 2015 a 2016 - byl také “přihozen” brutální teroristický útok na křesťany v Jižní Karolíně. V tom případě šlo ovšem o uživatele drog a sympatizanta nacismu jménem Dylan Roof. Ten zmasakroval věřící v charlestonském kostele. Kupodivu se ale Obamova vláda pokouší vydávat zdrogovaného anti-křesťansky naladěného nácka za konzervativního pravicového aktivistu.

Reuters jako trouba

Nepřekvapí, že Reuters věrně hraje úlohu propagandistické hlásné trouby establishmentu - které se sice pokouší o “kritiku” Obamova plánu, ale jen tu povolenou. Místo toho, aby si všimla, že plán je když nic jiného neústavní, a rozhodně nebezpečný, orwellovský, a navíc zcela absurdní, Reuters cituje údajného “experta”, který si dělá starosti, zda není zaměření propagandistické mašinerie na islám příliš úzké. Člověk si říká, že by expert měl vědět, že když v Obamově bezpečnostním aparátu vesele fungují sympatizanti Muslimského bratrstva, nic takového jistě nehrozí.

Ve skutečnosti jsou cílem ideopolicie Velkého Bratra konzervativci, křesťané, libertariáni, pro-life aktivisté a kdokoli, kdo nesouhlasí s extrémistickou ideologií, již reprezentuje Obama - ideologie “změny Ameriky od základů”. Tento názor podporuje řada federálních dokumentů.

Tak například poté, co v roce 2013 odhalili kampaň ministerstva vnitra, démonizující válečné veterány a konzervativce a prohlašující je za potenciální teroristy, unikl dokument, který ukazoval, jak Pentagon vymývá mozky vojákům a snaží se je přesvědčit, že katolíci, evangelíci a ortodoxní Židé jsou stejně nebezpeční “náboženští fanatici” jako ti, jež tvoří islámská hnutí al-Kájda a Hamás.

Šest procent

Aby toho nebylo tak úplně málo, Obamův nový “car (proti) teroru” nedávno otevřeně vyhlásil partnerství vlády s ultra-levicovou, nenávistnou organizací známou jako Southern Poverty Law Center. Tato organizace - kromě toho, že vybírá od dárců stovky milionů dolarů ročně - mimo jiné ráda démonizuje křesťany a adoruje teroristy, jako byl Bill Ayers. O něm se přitom ví, že spáchal ve Spojených státech několik bombových útoků a spikl se se zahraničními diktaturami, jež měly podle něj uvěznit a popravit miliony antikomunistů v Americe.

Důvěryhodnost establishmentu v očích veřejnosti se zatím tiše hroutí do sebe. Podle posledních průzkumů věří oficiálním médiím už jen šest procent Američanů. Není divu, že i v mainstreamu se začínají ozývat hlasy, jež odhalují pravou podstatu Obamova plánu. Tak třeba hvězda rozhlasového nebe, Rush Limbaugh, ve své talk-show odsoudila nejnovější ideologickou politiku Bílého domu jako chabě maskovaný útok na konzervativce.

Je jasné, oč běží

“Co to přesně jsou násilnické ideologie? A kdo rozhodne, co to je?” ptá se velikán rozhlasu, jehož talk-show denně poslouchá přes patnáct milionů lidí. “Víme, co to je - nebo si to myslíme. Nejspíš si teď řeknete - no jasně, San Bernardino, to bylo ono. Islámisté, že jo. Ale to Obamu netrápí. Nebo Orlano? Ten chlap, co málem vyhodil do povětří gay bar? Ani to ho nezajímá.

Víme totiž, že ministerstvo vnitra už za Obamova prvního volebního období vydalo interní dokumenty, které varují před “násilnickými pravicovými skupinami”.” Pravil Limbaugh a pokračoval citací onono dokumentu, které za skutečné nebezpečí označují pravičáky, konzervativce, válečné veterány a konstitucionalisty. “No, tak si řeknete - to je sice děsné, jenže Obama končí. Chyba, milánkové. Levice ve Washingtonu (neokonzervativci, pozn. PP) řídí všechno, na co si vzpomenete - ať je prezidentem, kdo chce.”

Limbaugh na své vystoupení uzavřel konstatováním, že cílem “protiteroristické” strategie je vlastně kdokoli, kdo je napravo od Obamy a jeho radikálních spojenců. “Jen bych chtěl, aby si všichni všimli, že přesně tam je soustředěna pozornost na vrcholku mocenského žebříčku,” konstatoval novinář.

O tom, co říkal, není sporu. Je jasné, oč běží - Obamovy činy a slova, pokud se je namáháme jen trochu interpretovat v souvislostech, vše dokonale objasňují samy o sobě. “Protiteroristický” ode dneška znamená namířený proti jakýmkoli “disidentům”, kterým se nezdá oficiální politika Washingtonu - která sama čím dál více připomíná nebezpečný extrémismus a terorismus.

Američané napříč politickým spektrem by si to měli uvědomit a spojit se. Než všichni společně padneme na frontě (nejen) informační války.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…