Antonín Baudyš ml.: Kde berou "džihádisté" peníze a zbraně? Krvavé divadlo pro média

02.08.2015 8:32

Antonín Baudyš ml. se zamýšlí nad fenoménem tzv. Islámského státu a jeho stvořením západními tajnými službami až pod dnešní operetní zincenovanou válku proti terorismu.

Antonín Baudyš ml.: Kde berou "džihádisté" peníze a zbraně? Krvavé divadlo pro média
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Příběh s tzv. Islámským státem je od okamžiku svého vzniku tak moc podezřelý, že mi každá další informace jen potvrzuje můj počáteční dojem. Že máme do činění s divadlem pro veřejnost. Veřejnost více méně akceptovala divadla předchozí, jako bylo jedenácté září, mýtus Al-Kaidy, Breivik, mýtus zlého Saddáma či zlého Putina. Není důvod, proč by se tento příběh Al-Kaidy nemohl po čase úspěšně recyklovat.

Al Kajda jako nesmyslný název

Připomeňme si, že slovo al-qaida je v arabštině odvozené od významu základna, báze, databáze, soubor či seznam. Bývalý francouzský zpravodajský důstojník Pierre-Henry Bunel říká, že to bylo v polovině 80. let označení počítačového souboru používaného sekretariátem prozápadní Islámské konference. To, že by islámská teroristická skupina pojmenovala sama sebe "seznam", zjevně nikomu v Evropě nepřipadalo být postavené na hlavu. Co však je jisté, že Ústřední zpravodajská služba vedla seznam osob, žijících na Blízkém východě, kterým platila výcvik, vyplácela měsíční gáži, a celkově do mudžahídů investovala 3 miliardy dolarů.

Al Kajda jako zpravodajský vynález

Al Kaida byla zpravodajský výrobek, používaný Washingtonem na destabilizování a ničení suverénních zemí. Zatímco byla udržována iluze vnějšího nepřítele, který ohrožuje bezpečí západního světa. Britský ministr zahraničních věcí Robin Cook, toto řekl 4 týdny před svojí smrtí pro list Guardian. Šlo podle něj o seznam tisíců mezinárodních mudžáhidů a obchodníku se zbraněmi, které používali Američané a Saudové primárně na vypuzení Sovětů z Afghanistánu. A to, co jsem zde uvedl, je poměrně známé a bezesporné. Reaganova administrativa měla zničení Ruska jako svůj hlavní cíl a mudžáhidové měli být tohoto cíle nástrojem. Velmi dobře to popisuje tento speciál BBC. 

Islámský stát jako recyklovaná Al Kajda

O dvacet, třicet let později, se příběh s Islámkým státem opakuje jako Al-Kaida v bleděmodrém. Čtěte dál, jestli nevěříte. Seznam mudžáhidů nebyl nikdy rozpuštěn. Západ použil tyto individua závislé na penězích Západu na svržení Kaddáfího vlády v Libyi. Kde se ukázalo, že i když jste přítelem Západu a čile s ním obchodujete a se všemi se plácáte po ramenou, neznamená to, že vás zítra nezastřelí. Poté Západ použil tuto skupinu na svržení Assadova režimu v Sýrii, kde se objevuje pod názvem Svobodná syrská armáda. Assadovo svržení se však Západu nepodařilo stejně úspěšně jako v Libyi. Výsledkem je přesto rozvrácená země, 210 tisíc mrtvých Syřanů a 5 milionů syrských migrantů, které je obtížné poslat zpátky. Název Islámský stát je mimochodem stejně slaboduchý, jako název Al-Kaida. To, co Islámský stát reprezentuje, bychom zrovna s islámem vůbec spojovat neměli.

Kdo potřebuje Islámský stát

Cílem Islámského státu může být klidně Evropa, tváří v tvář demografickému vývoji. Například Bosna přestává být pomalu bezpečná. Ale stejně velká je touha Západu v posilování vojenského a zbrojního rozpočtu. Protože vojenská výroba posiluje domácí ekonomiku a především hojí banky z jejich nesplacených úvěrů. Což však neplatí, pokud není zrovna k mání žádný nepřítel. A tak nepřítele klidně i zaplatíme, abychom nějakého měli. Autor výbuchu v turistickém letovisku v Tunisu je znám. Kazatel Hania al-Siba. Žije už 15 let poklidně v Londýně z britských sociálních dávek. A britské úřady se tváří, že to je tak v pořádku. Jistě, vždyť nepřítele koncerny potřebují, protože bez něho by jejich businness vyschnul.

Islámský stát, kde bere peníze a kde zbraně

Pojďme však dále. Islámský stát dostává zbraně od koho? Od nás. Vědomě a skrytě. Informují o tom rozvědky Íránu a Iráku, není to však nic platné. Přizná to v tv rozhovoru Henry Kissinger. Nic se neděje. Podřekne se Barack Obama na konferenci o terorismu, a ani si toho nevšimne. Tvrzením, že "možná stihneme včas vycvičit dostatek islámských bojovníků." Nic se neděje. Bombardování nefunguje. Kurdům, kteří s ISIS statečně bojují, odmítáme pomoci. Popřípadě Kurdy, čelící ISIS, bombarduje členský stát NATO. A když má Islámský stát dobít hlavní město Kurdů, nehneme prstem. Životy nejsou to, co nás zajímá. V Turecku si Islámský stát zřídil konzulát, kde evropským přívržencům vydává pasy. Je zde vše v pořádku?

Islámský stát stojí na bezvládí, které jsme vytvořili

Islámský stát by nikdy nemohl vzniknout, kdybychom na Západě nevytvořili bezvládí. A přestávám věřit, že to byla z naší strany náhoda nebo nevědomé jednání. Iniciovali jsme pád režimu v Íráku, Afghanistánu, Egyptě, Libyi a Sýrii. Vezměte lidem jejich stát, zničte jeho představitele a čekejte, kdo se ujme vedení. Může to být paradox a může to být systémová okolnost, že jádro Islámského státu vzniklo kolem roku 2004 v americké věznici Camp Bucca v Jižním Iráku. Hlavou rodící se ISIS byl Abú Bakr Al-Baghdádí, který byl v Camp Bucca vězněn v letech 2005-2009.

Pak se však objevuje jako představitel Svobodné syrské armády a v květnu 2014 jedná a zjevně se dobře baví s prezidentským kandidátem Johnem McCainem. Dnes je chalífem celého islámského státu. Zdá se Vám, že je v tomto světě možné už cokoliv? Fotky Abu Bakra s McCainem létají volně světem, ale když na pochybnosti ohledně Abu Bakra upozornila jedna z analytiček holandského Centra pro kybernetickou bezpečnost, druhý den přišla o práci. ISIL vyčistil celý blízkovýchodní prostor jak od křesťanů, tak od skutečných radikálních muslimů.

Islámský stát prý vzniknul z ničeho

Není možné, aby vznikla někde skvěle vyzbrojená armáda čítající desítky tisíc mužů a operující na dvou kontinentech. Dnes už sto tisíc. Nota bene, když místem jejího vzniku jsou irácké pouště, které jsou rovné a prázdné, kam oko dohlédne a sám Irák je pod satelitním dohledem. Není možné, aby drbani v poušti z ničeho nic měli na účtu 875 milionů dolarů a jezdili si všichni v bílých drahých Toyotách. Ještě dříve, než začali vykrádat muzea a než se dostali k armádním zásobám a ke komunálním pokladnám. Možná je však pro Západ stále levnější řešení ovládat Irák prostřednictvím ISIS, než skrze vlastní vojenskou přítomnost.

ISIS záměrně dělá všechno, co je v jeho silách, aby vyvolal západní intervenci. Zdá se, že to je zadání, které dostal. Nemají jiný cíl než vyvolat na Západě takovou vlnu veřejného odporu a nevole, která by dala politikům podporu obyvatel pro vojenský zásah. Všechna ta videa s uříznutými hlavami jsou s velkou pravděpodobností divadlo, které jsme si sami objednali a zaplatili. Nemluvě o videu, které ukrajinská skupina hackerů CyberBerkut vytáhla z elektronických materiálů Johna McCaina, a které ukazuje natáčení fingovaného popravy chlapíka v oranžové kombinéze v profesionálním studiu.

Videa islámského státu jsou čím dál dokonalejší z hlediska herců a režie. Médii jsme každou chvíli hecováni, aby ten či onen nepřišel o hlavu. Ale to, že v Sýrii zemřelo v důsledku bojů, které jsme tam rozpoutali, dvě stě tisíc lidí, je Západu srdečně jedno. Zejména bulvár ochotně šíří s velkými titulky vzkazy mudžahidů, že znásilní všechny naše ženy a dcery, zabijí papeže, dobijí Bratislavu anebo Chorvatsko. Ale nemohu se zbavit dojmu, že to jsou především inscenované nástroje k tomu, aby se evropská populace uzavírala do strachu a pocitu bezmoci. Protože pak bude souhlasit s čímkoliv, včetně TTIP.

Kdy Islámský stát skončí

Islámský stát skončí v okamžiku, kdy jej sponzoři přestanou platit. A kdy přestaneme podporovat jeden z nejhorších režimů na planetě, totiž saudskou královskou rodinu. Když se emancipujeme vůči stávajícímu vedení Spojených států, které většinu tohoto nepořádku cíleně tvoří. Tehdy nás, Evropu, přestanou moci používat jako svoji prodlouženou ruku. A tvrdit, že nás chrání, když nás naopak posílají do stále hlubšího rizika. Budeme se potřebovat i definitivně izolovat od médií, která celé toto peklo ochotně tvoří s nimi. Islámskému státu dokonale pomáháme, když od něj nakupujeme ve velkém ropu. Budeme potřebovat zarazit prodej evropských zbraní těmto militantům. Budeme se potřebovat i odpojit od zemí, které teroristy ISIL skrytě podporují, i tím, že je ve velkém a zadarmo léčí ve svých nemocnicích. A mám tím na mysli Turecko a Izrael.

Dost na tom, že nedosáhneme na to, aby ISIL nedostával ve velkém americké samopaly M16 a výcvik od amerických instruktorů v Jordánsku. Zemím Blízkého východu budeme muset pomoci. Jestli s tím souhlasíte nebo ne, je celkem jedno, ale situace se nemůže zlepšit, dokud neukončíme podporu temných sil a nepřistoupíme k jednání o pomoci. Představa, že celý problém vyřešíme bombardováním je dokonale pošahaná. A pokud změna myšlení nenastane, je pochopitelné, že naši vlastní občané budou brát své bezpečí do svých rukou. Němci už preventivně vypalují ubytovny pro běžence.

Češi hlásí tvorbu domobran a aktivaci krajní pravice. Obojí je srozumitelné. Ale kam to vede, se můžeme podívat na Ukrajině, kde jsme skrytou podporou Pravého sektoru dosáhli toho, že Pravý sektor střílí řadové policisty. V Řecku zdiskreditování levice může vést obyvatele zase k podpoře Zlatého úsvitu. Všechno to je zbytečné a smutné. Mohli jsme si celý tento příběh ušetřit. Věřím, že nikdy není pozdě pochopit naše chyby. Nejsme v jednosměrce. Máme mnoho možností, jak celou situaci řešit.

Islám se sesype sám i bez nás

Islám neřešte, debilních náboženství už tu bylo více a všechna splnila svoji vývojovou úlohu a pak se sama rozpadla. Nemusíme tomu ani pomáhat, stačí se dívat a nebát se vlastní svobody a schopností. Islámu, jakožto nejvyšší verzi Windows, nelze než blahopřát ke svému vrcholu. Mezitím bychom si však měli udělat jasno s našimi domácími představiteli, jaký stát si tu vlastně představujeme a kdo by o věcech měl rozhodovat a proč. A pokud se o tom v demokracii domluvit nepůjde, vystřídají naše představitele jiní představitelé, kteří budou více naši. A ti nám povolí referenda v libovolném okruhu otázek. Dienstbierové se pak budou moci sebe ptát, kde udělali chybu. Prozatím si s nimi řekněme, že k plánu na vytvoření evropského superstátu, jehož obyvatelé se budou svorně klepat hrůzou ze svých sousedů s debilním náboženstvím, jsme našim představitelům ani nikomu jinému nedali mandát.

A že sice "milujeme všechny lidi na Bohem stvořené zemi", řečeno s farářem Flandersem ze Simpsonových, ale naše zvyky nám imigranti upírat nebudou, jinak budeme mít problém my, imigranti i naši představitelé. Češi jsme dosti odolní a už i dosti napumpovaní. Jinak jsem však toho názoru, že se nás do naší země vejde klidně i více. Ale o tom, koho si sem pozveme nebo ne budeme rozhodovat jen my. Sousedům Maďarům bylo toto právo upíráno a tak začali stavět plot po celé své hranici se Srbskem. Titěrný, v porovnání s tím, jaký mají Američané na hranici s Mexikem už dávno. Aniž by se někoho ptali. A nikdo jim v tom nezabrání.

Domluvil jsem, budoucnost je naše.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…