Asociace školních sportovních klubů: Stát na balkóně čtyřicet minut, to není pro děti extrémní zatížení. S tvrzením maminky nesouhlasíme

16.09.2016 18:01

Vyjádření k tvrzením maminky v článku, který dnes 16. 9. 2016 uveřejnily Parlamentnílisty.cz pod názvem „Papalášství v přímém přenosu...“:

Asociace školních sportovních klubů: Stát na balkóně čtyřicet minut, to není pro děti extrémní zatížení. S tvrzením maminky nesouhlasíme
Foto: Asociace školních sportovních klubů
Popisek: Asociace školních sportovních klubů, logo.

Zásadně se ohrazujeme proti tvrzením obsaženým v tomto článku, protože jsou zkreslená, nepravdivá a zavádějící.

Sportovní ligu základních škol organizujeme my, Asociace školních sportovních klubů ČR ve spolupráci s ČUS. AŠSK ČR byla založena v roce 1992 a má dnes již 2 826 školních sportovních klubů v celé ČR, což  představuje kromě jiného aktivní členství 3 200 učitelů tělocviku a  také  cca 110 000 pravidelně sportujících dětí, které jsou členy AŠSK.

Tiskovou konferenci k zahájení 3. ročníku Sportovní ligy ZŠ organizovala AŠSK spolu s ČUS.  Váš článek o tiskové konferenci byl sepsán na základě „telefonátu maminky jednoho z dětí“ a zabýval se údajnými „pochybeními a papalášskými manýry“ provázejícími tuto akci.

Autor článku nedal žádnou možnost vyjádřit se druhé straně, tj. nám organizátorům akce.

Informace v článku velmi hrubě poškozují nejen pořadatele SLZŠ a tiskové konference, ale zejména paní ministryni Valachovou, která se tiskové konference zúčastnila.

Děti ze Základní školy Eden, jako vítězové dvou republikových finále posledního ročníku Sportovní ligy, se samozřejmě dostavily na tiskovou konferenci s předstihem hodiny a půl. Převlékly se do sportovních triček, věnovaly se choreografii, nácviku úvodního pozdravu v podobě mexické vlny, ale především – následně absolvovaly zdarma třičtvrtěhodinovou návštěvu Muzea a knihovny J. A. Komenského. Nebylo to tedy nudné a únavné hodinové čekání, ale naopak se jim dostalo zajímavého edukativního zážitku. To, že budou během tiskové konference na balkóně stát zhruba čtyřicet minut opřené o zábradlí, jsme předjednali s jejich učiteli a nespatřujeme v tom rozhodně žádnou formu extrémního zatížení.

Jak akci hodnotí základní škola Eden si můžete přečíst na www.zseden.cz.

Paní ministryně K. Valachová byla hostem tiskové konference, dostavila se ve stanovený čas a dodržela stanovený harmonogram akce. Velmi ocenila fakt, že se přítomní  žáci  věnují sportu ve škole a přišli zahájit třetí ročník této významné sportovní akce.

Na stránkách Asociace školních sportovních klubů ČR www.assk.cz jsou zveřejněny informace o tiskové konferenci a na další se můžete podívat na
www.sportovniligazs.cz  a http://www.sportovniligazs.cz/na-startu-3-rocniku-sportovni-ligy-zakladnich-skol-slibila-ministryne-skolstvi-ze-se-do-soutezi-zapoji-o-50-000-zaku-vice/, http://www.sportovniligazs.cz/tleskal-by-i-komensky/.

Tyto materiály jasně vypovídají o průběhu a pozitivní atmosféře na tiskové konferenci.

Občerstvení jak pro děti , tak pro hosty bylo připraveno v  množství a kvalitě, která odpovídala charakteru a délce akce.

Tvrzení, že „děti trpěly hladem za skleněnými dveřmi, zatímco stoly papalášů přetékaly jídlem“ považujeme za nekorektní a urážlivé. Děti dostaly ještě před začátkem tiskové konference občerstvení, po skončení akce pak s učiteli odcházeli na oběd zpět do ve své základní školy. Pro hosty byl připraven symbolický raut, který odpovídá rozpočtu SLZŠ, kde jsou prostředky směrovány přímo na realizaci turnaje.

Znovu zdůrazňujeme, že paní ministryně svou pozornost věnovala převážně dětem. Hned na začátku tiskovky je pozdravila pokřikem „Ahóóój!“ a neustále se na ně obracela. Na konci šla mezi ně, povídala si s nimi, vyptávala se na jejich sportovní zážitky a výsledky a na závěr se s nimi vyfotila.

Po celou dobu panovala skvělá, neformální a přátelská atmosféra. Sami učitelé, doprovázející žáky, byli z akce nadšeni, děkovali nám a z jejich strany nepadla jediná připomínka.

Je smutné, že vlastní projekt SLZŠ zůstal v článku naprosto mimo zájem autora a redakce, třebaže je určen tisícům dětí a organizují jej po celý školní rok v celé republice stovky učitelů sdružených v AŠSK a trenérů ČUS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …