Bejamin Kuras: Obamova permanentní revoluce

27.03.2017 10:39

Že Obama odchodem z prezidentství nevzdá svůj projekt „fundamentální transformace Ameriky“, který nestihl za osm let vládnutí dokončit, ač chybělo málo, předpovídali mnozí. Že v něm bude pokračovat tak okázale a okamžitě, však překvapilo i ty nejparanoidnější propadlíky konspiračním teoriím.

Bejamin Kuras: Obamova permanentní revoluce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Spisovatel Benjamin Kuras

Tradice více méně velí, že odcházející prezident sbalí fidlátka, sebere pár cenností z Bílého domu jako suvenýry a vrátí se, odkud přišel, nebo půjde na lepší. Když Obamovi odjeli na ostrov anglického magnáta Richarda Bransona, doufalo se, že tam zůstanou a přálo se jim to.

A on se pak náhle objeví ve Washingtonu coby nový majitel pětimilionové obezděné rezidence pár kilometrů vzdálené od Bílého domu, odkud hodlá v transformaci pokračovat. Že toto hodlání není jen nějaká z palce vycucaná dezinformace čili fake news, by se zdála potvrzovat přítomnost několika jeho bývalých prezidentských úředníků a pracovníků jeho organizace zvané Organizing for Action. Ta se pyšní údajnými 30.000 členy nasazenými do vlivných pozic v 250 lokalitách sítě, které se přezdívá Deep State čili „hluboký stát“. Její první akce jsme už viděli v soudním zastavení Trumpova zákazu imigrace ze sedmi islámských zemí a v údajných „ruských“ dokumentech „usvědčujících“ Trumpa z konspirace s Putinem, které Wikileaks odhalily jako falsifikáty pocházející z vnitřností CIA. Její prorůst do médií stále ještě dokazují média typu Washington Post titulky jako „Trumpovo prezidentství nedokáže vystoupit z Putinova stínu“.   

O tom, jaký rozsah a dopad tato „organizovaná akce“ bude mít, kolují různé dohady. Vycházejí hlavně z přítomnosti dámy jménem Valerie Jarrett, která se do rezidence nastěhovala s Obamovými a Obamovu organizaci diriguje. Moc se toho o ní zatím nepsalo, ale ví se toto:

Obamova hlavní poradkyně po celé prezidentské období. Chicagská psycholožka a právnička, bývalá funkcionářka tamních správních institucí, bokem taky ještě manažerka všelijakých hodně výdělečných podniků a guvernérka univerzit. Takže znalkyně Obamova základního tréninku v „organizování komunit“ podle receptů chicagského trockistického instruktora Saula Alinskyho na ovládnutí státu pronikáním do vládnoucích institucí. Ne náhodou se mezi jejími profesemi uvádí taky civic leader čili občanský vůdce. Pohledná míšenka pestré etnické palety africké, indiánské, skotské a francouzské. Narozená v Íránu, kde její afro-americký otec pracoval jako lékař v projektu americké pomoci rozvojovým zemím. Do Ameriky se vrátili, když jí bylo pět, ale uchovala si znalost perštiny. Znalci detailů americké politiky odhadují – podle přísloví cherchez la femme – že je ne-li autorkou, tak přinejmenším rozpracovatelkou Obamových transformačních plánů. V tomto kontextu si připomeňme, že dalšími Alinskyho známými žáky byli Bernie Sanders a tehdy pilná studentka práv Hillary Rodham, později známější pod příjmením Clinton. Jarrett je z nich všech nepochybně a bezkonkurenčně nejbystřejší, ale taky nejmazanější a nejradikálnější.

Mezi republikánskými kongresmany už kolují dohady o „stínové vládě“, která by „sabotovala současnou politiku“ a rozvířila něco jako „Americké jaro“, čili otevřenou vzpouru proti vládě, či přinejmenším rozsáhlou sabotáž její politiky. A Trumpa z prezidentství svrhla prostřednictvím impeachment čili obvinění z protiústavnosti, nebo donucením k rezignaci. Kvanta dosavadních anti-trumpovských demonstrací po celé zemi by tomu napovídala, jako nácvik na něco většího. Od kongresmanů už padlo pojmenování „studená občanská válka“. Kdo všechny tyto revolucionáře, zvyklé na vysoké příjmy, platí, by prý mohl vysvětlit George Soros a jeho nekonečná síť mimovládních organizací, domnívají se komentující kongresmani.

Politické podrazářství nabírá u americké levice rozměrů nevídaných za celé americké dějiny. Provází je prudký nárůst organizovaného „náboženského“ satanismu, anti-trumpovské čárymáry čarodějnických kruhů, islamizace křesťanských církví a „progresivních“ rabinátů, vulgarizace feminismu, radikalizace antibělošského rasismu. Jako by se proti Americe spiklo všechno peklo z nejtemnějších hlubin lidské podlosti. Má-li nebe ještě náladu zachraňovat tento zpitomělý svět, bude na to muset brzo sakramentsky přišlápnout.

Převzato z www.securitymagazin.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…