Bohdan Babinec: Exekuce nezletilců

16.05.2019 21:35

Poslední dobou v médiích slyšíme o zvěrstvech v exekucích, pod které spadají i malé děti a advokáti a exekutoři jim účtují obrovské částky.

Bohdan Babinec: Exekuce nezletilců
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Pokud k advokátovi jdete na poradu, je vám účtována částka dle tarifu, vytvořeného advokátní komorou. Ve většině moderních států (Německo, Španělsko...) pokud se obrátíte na advokáta se žádostí o radu nebo dohodu o zastupování, tak vám není účtováno nic. Může s vámi sepsat smlouvu, že v případě výhry v soudním sporu získá tolik a tolik procent, maximálně deset. Avšak v ČR je vám účtována nehorázná částka jen za pouhou návštěvu advokátní kanceláře se zdůvodněním, že to tak být musí, neboť takové je nařízení Advokátní komory.

Domnívám se, že největší problémy v justici stvořili naši právníci, kteří se dostali do parlamentu a vytvořili některé nelidské zákony. Ptám se – proč to u nás nefunguje podobně, jako například v již zmíněných zemích? Proč se naši zákonodárci razantně nerozhodnou ukončit hyenismus, prosazovaný v exekučních a právních sporech?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…