Bohdan Babinec: Pan ministře, jste zřejmě pod vlivem premiéra

28.03.2021 7:35

Opakovaný otevřený dopis ministru zdravotnictví ČR.

Bohdan Babinec: Pan ministře, jste zřejmě pod vlivem premiéra
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Vážený pane ministře, dovolujeme si Vás znovu oslovit ohledně provádění opatření, spojených s coronavirem. Zdá se nám, jako byste nebyl přítomen při výuce o infekčních onemocněních při absolvování studia na lékařské fakultě.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

Zřejmě jste zapomněl, která opatření se musí dodržovat při pandemii aerosolní infekce  (vzdušnokapénkové). Při opatření v boji proti pandemii vždy se nejprve zjišťuje, jaký typ aerosolních infekcí vyvolává tuto pandemii. A na základě zjištěných skutečností jsou teprve prováděna cílená opatření. Na zabránění rozšiřování epidemie by stačily tři měsíce. Samozřejmě při dodržování základních zásad, jak jsme již uváděli v předcházejícím e-mailu. A to - ochraňuj sebe.

A druhá zásada - desinfikuj okolní prostředí a předměty v něm. První zásada se víceméně v České republice dodržuje, ale druhá zásada téměř neexistuje. A když tak pouze sporadicky na některých místech. Ptáme se Vás znovu proč hygiena neodvádí svoji práci, tzn. kontrolu podniků, státních úřadů, obchodů, kadeřnictví, restaurací, ubytoven, hotelů, kostelů, MHD, autobusových a tramvajových zastávek, městských a soukromých bytových domů, škol, mateřských škol, jeslí? To znamená všude, kde se schází větší počet osob, ať již pracovně, nebo soukromě. Nikde jsme nezaznamenali, že by byla provedena instalace ozařovacíh virucidních přístrojů, ionizázorů, ozonátorů, desinfekce venkovních divadel, stadionů, nebo rozprašování desinfekčních roztoků firmami určenými k provádění desinfekce.

Pane ministře, proč nejsou ve školách - a to nejen na chodbách ale i ve třídách, kabinetech, tělocvičnách, jídelnách apod. - instalovány ozařovací desinfekční přístroje, které by se používaly při přestávkách a po každém ukončení výuky? Totéž by se mělo dělat i na všech pracovištích. Jsme přesvědčení, že by bylo lacinější, kdyby stát proplácel instalované přístroje a provádění desinfekce, než kolik obnáší kompenzace, které se v současné době proplácí firmám a za karantény. Jak můžete jako ministr zdravotnictví souhlasit s tím, aby v poslanecké sněmovně při zasedání  PSP ČR, když vystoupí poslanec bez roušky, tak předsedající sněmovny vždy požádá zaměstnankyni ve sněmovně, aby hadříkem desinfikovala řečnický pultík a mikrofon? Každý soudný člověk pochopí, že to absolutně odporuje zásadám opatření při aerosolní infekci. Je přece samozřejmostí, že poslanec bez roušky infikuje celou sněmovnu, a nikoli jen pultík a mikrofon.

Pan ministře, jsme přesvědčeni, že toto všecho Vy znáte. Jste zřejmě pod vlivem premiéra, který nemá ucelené vzdělání ve zdravotnictví. a slepě vykonáváte jeho vůli a nařízení. Zřejmě i Vy víte, že lockdown dává jenom krátkodobé efekty. Proč omezujete lidi opatřeními, která nejsou stoprocentně účinná? Jenom prodlužujete rozšiřování infekcí. Zbytečně uzavíráte malé podniky, restaurace,hotely atd. místo toho, abyste účinně bojoval s rozšiřováním pandemie a hygienické služby vykonávaly svoje povinnosti. A ne aby práci hygieniků suplovali příslušníci policie. Pane ministře, proč si nezjednáte respekt, a posloucháte laická a amaterská nařízení od premíéra? Vy moc dobře víte, že očkování a testování jsou jenom doplňující faktory k zastavení šíření nákazy. Není Vám podezřelé, že veškerá opatření vlády nahrávají některým lidem ke zvyšování jejich příjmů?       

Pane ministře, minule jsme Vám dali na nás kontakt z toho důvodu, abychom (jak vždy při svých vystoupeních zdůrazňujete) prodiskutovali případné Vaše námitky, proti našim návrhům  Vy jste ale na náš e-mail nereagoval - neodpověděl. Odpověď na náš e-mail, nebylo jenom slušností, ale přímo povinností ze zákona o správním řízení, a to do 30 dnů. Ještě jednou Vám sdělujeme kontakt: 606636127, nebo 608030933.

Pokud budete mít zájem, můžeme prodiskutovat dopodrobna celou tuto problematiku. Věříme, že tato epidemie, při dodržování příslušných opatření, se může zvládnout maximálně za dva až tři měsíce.
  
S přátelským pozdravem členové ČSSD  
MUDr. Bohdan Babinec,CSc.
Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…