Bohdan Babinec: Případ v benešovské nemocnici

12.12.2019 19:02

Všichni víme jakou kalamitu v ošetřování pacientů způsobil kryptovirus ve výpočetní technice v benešovském zdravotnickém zařízení.

Bohdan Babinec: Případ v benešovské nemocnici
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Nechtěl bych být v kůži pacienta po těžké operaci nebo po úrazu nebo s bolestmi pohybového ústrojí apod., který z toho důvodu musí jít na kontrolní vyšetření Benešova do Příbrami, Kladna, Prahy nebo Mladé Boleslavi,…. Ve své ordinaci jsem vždy používal jak kvalitně vybavený počítač tak psací stroj. U každého pacienta jsem po ošetření udělal krátký záznam na psacím stroji (diagnózu, léky, poskytnuté ošetření apod.), ale totéž jsem také provedl s kódovým kódovým výkonovým záznamem v počítači, který jsem denně zálohoval na flash disk. Tento postup mně vždy dával jistotu, že v případě jakéhokoliv selhání výpočetní techniky, bude pacientovi poskytnuto odpovídající vyšetření a nemohl bych se vymlouvat na selhání výpočetní techniky. Vždy jsem měl vše uloženo v pacientově ambulantní kartě na kterou je každý virus krátký. Nechápu jak může ministr zdravotnictví nutit lékaře k povinnému vystavování elektronických receptů (ministryně práce a sociálních věcí elektronických neschopenek) a nenechat to na svobodném rozhodnutí konkrétního lékaře dle jeho uvážení o vhodnějším způsobu, tak aby pacienta zbytečně nezatěžoval. Tento článek si možná přečte i pan ministr a pochopí, že lékaři jsou natolik inteligentní, že v podobných případech nepotřebují žádné striktní předpisy a nařízení, jež jim jejich poslání pouze a především komplikují. Povinné vystavování elektronických receptů a neschopenek v některých případech (např. při kolapsu techniky) komplikuje činnost lékaře a zbytečně zatěžuje pacienta.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…