Brigita Janovská: Přeshraniční kontakty Oblastní charity Most jsou prospěšné i v době pandemie

19.12.2020 12:41

V rámci devatenáctého partnerského roku Oblastní charity Most s Německým červeným křížem věnovali naši přátelé z Německého červeného kříže Bautzen, místní skupiny Neukirch pod vedením Gerda-Rainera Lachmanna humanitární dar složený ze šatstva a dalších užitečností pro děti i dospělé osoby.

Brigita Janovská: Přeshraniční kontakty Oblastní charity Most jsou prospěšné i v době pandemie
Foto: Archiv B. Janovské
Popisek: Brigita Janovská

Ten byl na německé straně vyzvednut začátkem prosince a v současné době je již k dispozici sociálně slabým rodinám i jednotlivcům v charitní službě „Šatník“ v Mostě, Chomutově, Oseku a Duchcově. Darováno bylo velké množství pěkného zimního oblečení, ale např. i svítící dětský stoleček či dětská postýlka s příslušenstvím, což se dobře uplatní v centru Rodina v tísni v Oseku.

Za tento dar ředitelka Mostecké charity Mgr. Eva Čenkovičová poděkovala a v příštím roce pozvala partnery do Oseka a do Mostu k oslavě dvaceti let těchto aktivních přeshraničních kontaktů, které naše charitní dílo podporují celá leta nejen materiálně, ale i odbornými exkurzemi a vzájemným kulturním poznáváním krušnohorské a lužické kultury.

Foto: Radek Chmel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …