Byzantský katolický patriarchát: Byl sněm na Krétě kanonický, či heretický? Patriarcha Bartoloměj vyhrožuje

26.12.2016 7:33

Ve svém dopise (z 18. 11. 2016) Bartoloměj vyhrožuje aténskému arcibiskupu Jeronýmovi, že kdo z hierarchie bude kritizovat krétský lžisněm, přeruší s ním církevní i eucharistické společenství.

Byzantský katolický patriarchát: Byl sněm na Krétě kanonický, či heretický? Patriarcha Bartoloměj vyhrožuje
Foto: Archiv
Popisek: Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu Eliáš

Bartoloměj už jako heretik přerušil eucharistické společenství s Kristem i s Jeho Tajemným Tělem – církví, ale církevní úřad stále ještě nezákonně okupuje. Tvořit jakoukoliv jednotu s heretikem je nonsens. Je to duchovní suicidium – sebevražda.

Krétský sněm, jehož iniciátorem je patriarcha Bartoloměj, je evidentně heretický! Je i proti Písmu i proti svaté Tradici a vede k autogenocidě pravoslavné církve! Tzv. ekumenismus s apostatickým Vatikánem, v jehož čele stojí arciheretik František, vede v současné době i k synkretismu s pohanskými kulty a k úctě k jejich démonům (srov. II. Vaticanum s tzv. úctou k pohanství).

Na Třetím konstantinopolském koncilu (680-681) byli za hereze monotheletismu vyloučeni z církve čtyři východní patriarchové a rovněž papež Honorius I. Heretický program vlčího sněmu na Krétě otevírá dveře daleko větším herezím, než je monothelethismus. Katolické hereze neomodernismu popírají nejpodstatnější pravdy víry i Božskou inspiraci Písma. Skrze tzv. ekumenismus mají pravoslavní přijmout nejen tyto hereze, ale i tzv. internáboženský dialog. Ten vede k úplnému otevření se pohanskému pseudoduchovnu. Jeho ovocem je schvalování amorálně schizofrenického genderu (František líbá deviantům nohy). Bartoloměj přijal apostatického ducha současného Vatikánu. Pro hereze od něj odstoupila Boží milost.

Byzantský patriarchát, který je v dnešní době prorockým hlasem volajícího na poušti, znovu připomíná: Bartoloměj je dle Písma vyloučen z církve (Gal 1,8-9). Zároveň na něj dopadají „sankce stanovené svatými kánony“. Úřad patriarchy už okupuje nezákonně a nikdo ho jako heretika nesmí poslouchat, jinak na sebe uvaluje stejný trest. Je známo, že vlčí sněm podporují a prosazují nadnárodní elity s cílem vytvoření jednoho antikristovského náboženství New Age. Lžipatriarcha Bartoloměj jim slouží.

Jeho výhružný dopis ze dne 18. 11. 2016 je vzorem drzé zaslepenosti a absurditou!

Eliáš
Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu

Metoděj OSBMr
Timotej OSBMr
Biskupové sekretáři

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla