ČMKOS: Voliči by neměli zapomínat a odpouštět, co vládnoucí politické strany způsobily!

19.10.2013 8:49

Prohlášení Českomoravské konfederace odborových svazů k parlamentním volbám 2013

ČMKOS: Voliči by neměli zapomínat a odpouštět, co vládnoucí politické strany způsobily!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Místo potřebných reforem a slibovaného společenského konsenzu nám vládní koalice ODS, TOP 09 a VV/Lidem zanechala krutou vzpomínku na zdražování, škrty, restrikce, ekonomický propad, nezaměstnanost, korupci, pokles reálných mezd a platů, zhoršení životní úrovně zaměstnanců a výrazný nárůst zadlužení státu. S voliči neustále hrála hru, že za vše může hospodářská krize. Výsledek je takový, že Česká republika se v současnosti řadí mezi nejméně prosperující země. Ekonomický pokles zaznamenávají pouze země v akutní krizi, jako jsou Řecko a Portugalsko.

ČMKOS ve svých analýzách jasně ukázala, že bývalá vládní koalice vládla jen pro ekonomicky privilegované skupiny a v ČR téměř zlikvidovala střední třídu slušně placených zaměstnanců.

Českomoravská konfederace odborových svazů zaslala před volbami politickým stranám  klíčová doporučení, kterými by se měla zabývat každá nová vláda, chce-li skutečně překonat sociální a ekonomickou krizi a nastartovat ekonomický růst v ČR.

Nové programy politických stran ukazují, že bývalí vládnoucí politici se ze svých chyb vůbec nepoučili, a pokud jde o ekonomický růst, vůbec je nezajímá pokračující krize, nepřicházejí se žádnou národohospodářskou vizí, pracovní místa chtějí tvořit dalším snižováním údajné vysoké pojistné zátěže.

TOP 09 a ODS ve svých volebních programech pokračují v politice minulé vládní koalice. Ti, co způsobili současnou ekonomickou situaci, ani nemají zájem nic napravovat!

Hlavní požadavky ČMKOS před volbami, týkající se zaměstnanosti, ekonomického růstu, mezd a platů, boje proti šedé ekonomice, sociálního dialogu, se seriózně odráží v programech levicových stran.

Nenechte nezodpovědné politiky rozhodovat o nás, jděte k volbám a rozhodněte 25.–26. října 2013 o naší budoucnosti!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČMKOS

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.