Červíček (ODS): Mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)

11.06.2018 7:38

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
… nový týden zahajuji jednáním s kolegy Jiřím Štěpánem a Alešem Cabicarem - vracíme ke stále aktuálnímu tématu řešení krizové i dlouhodobě nepříznivé situace krajského zdravotnictví. Rád bych uvěřil, že jsme se dohodli na koncepčních opatřeních s cílem zpracovat koncepci zdravotnictví s výhledem 2020+ a snad máme jasno, jakým způsobem změníme řízení Zdravotnického holdingu a jednotlivých nemocnic. Další dny ale teprve ukáží, zdá vůle opravdu našla cestu.
… pokračování v též započaté debatě o VŘ na autobusovou dopravu. V souvislosti s touto soutěží ve mně pořád tak trochu vrtá můj osobní vnitřní „červíček“. Cítím velkou zodpovědnost k nastavení co nejobjektivnějších a nejefektivnějších kritérií pro uchazeče, ale také ke zvolení správné formy řízení veřejné soutěže v podmínkách našeho kraje. V tomto případě se řídím opravdu pravidlem „mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)“.

Úterý
… den řešení dopravních starostí se starosty - Kostelce nad Orlicí panem Františkem Kinským jsme si potvrdili dodržení slibu a reálném započetí stavby prvního úseku plánované přeložky města v příštím roce. Se starostou obce Lískovice Václavem Hladíkem jsem neutěšený stav silnic v obci, a přestože to dlouho vypadalo, že tady budeme moci začít s přípravou rekonstrukcí někdy v příštích letech, dnes už mohu slíbit, že začneme konkrétně v roce 2019. A se starostou Milovice u Hořic - Aloisem Jirsákem to bylo o možné pomoci Kraje s parkovištěm v obci. Neslíbil jsem ještě úplné konkrétní řešení, ale budu snažit najít možný způsob pomoci. 

Středa
… společně s kolegy z Rady Řehořem, Cabicarem a Coganem jsem se zúčastnil jednání s vedením Jičínské nemocnice k připravované rekonstrukci pavilonu A. Primáři, mající na starost Jičínskou dialýzu a laboratoře, mě svými odbornými komentáři o nezbytnosti přestavby přesvědčili.
…pro mne tak trochu „prémiové“ odpoledne mezi fotbalisty u příležitosti vyhlášení vítěze krajského fotbalového přeboru. Vyhráli jej náchodští fotbalisté, čímž, mě jako - Náchoďáka, bývalého rozhodčího a příležitostného fotbalistu – moc potěšili. Stejně tak bylo fajn vidět mladé začínající fotbalisty i nové trenéry. Mladým nadějím jsem kromě ocenění popřál, aby jim vydržela chuť sportovat i zdravá soutěživost a novým trenérům jsem velmi rád předal nové licence – aby měl kdo ty mladé naděje vést a připravovat. Považuji za velmi důležité sport v našem kraji podporovat – a tím vytvářet podmínky nejenom pro zdravý způsob trávení volného času, ale pomáhat i šikovným sportovcům, kteří svými výkony náš kraj následně reprezentují.

Čtvrtek 
… rozvoj průmyslu v našem kraji není tak úplně náplní mé gesce, ale doprava s ním velmi úzce souvisí a v mnohém jej zásadně ovlivňuje. Při příležitosti otevření nové výrobní haly společnosti Continetal ve Volanovské průmyslové zóně na okraji Trutnova na dopravu tedy rovněž přišla řeč. Otevření nového provozu s sebou přinese nejenom řadu nových pracovních příležitostí, ale také potřebu kvalitních příjezdových komunikací pro dopravu materiálu a zboží a v neposlední řadě vyřešení dopravy zaměstnanců. Potvrzuje to nejenom mnohokrát opakovanou nutnost dostavby dálnice D11, ale je třeba se touto oblastí zabývat i při plánování dopravních staveb v rámci kraje. Takže… úkoly pro mne a mé kolegy.

Pátek 
… začala demontáž poškozeného mostu ve Svinarech, pro mne další splněný krok v řešení dlouhodobě kritické dopravní situace v této obci i jejím širším období a k zahájení stavby nového mostu. Dokončen bude v příštím roce, ale věřím, že pokud půjde ze strany dodavatelů vše dle plánu, mohli bychom jej zprovoznit již koncem roku letošního.
... na závěr dne i pracovního týdne příjemný „Dobročinný večer pro Broumovsko“. Cílem programu večera odehrávajícího se v Opatských sálech Broumovského kláštera bylo nejenom vytvořit neformální prostředí pro setkání zajímavých osobností, které mimo jiné spojuje filantropie, láska a odpovědnost k rozvoji tohoto regionu, ale prostřednictvím dražby vín a uměleckých předmětů přispět do grantového programu Máme rádi Broumovsko na podporu místních projektů. Na každém kroku je zde vidět, kolik energie a času věnovali v posledních letech lidé jako je Jan Školník, ale i mnoho ostatních do znovuoživení nejen Broumovského kláštera. Večer mi přinesl – opět po několika letech – inspirativní setkání s břevnovským opatem Petrem Prokopem Siostrzonkem, kterému děkuji za lidskou podporu a projevené sympatie v době řešení politické manipulace s mou osobou v době mého působení v čele policie.

Sobota a neděle
... velmi kulantně řečeno „domácí odpočinek“ – skutečnost má ale s odpočinkem společného velmi málo, neboť jsem něco nedobrého snědl a na nic víc než poležet v posteli se mi v posledních dvou dnech energie nedostává. V „mezičase“ tedy alespoň krátká možnost pozastavit se nad novinkami v politice ...ZDE?
... Už delší dobu tvrdím, že vízová povinnost v souvislosti se zaměstnáváním cizinců se musí změnit. Pružnější a podmíněný způsob prověřování před udělením pracovního víza při nahlášení pobytu cizince a součinnosti zaměstnavatele muže být cestou, jak nečekat například na řidiče autobusů či zdravotníky někdy i více než rok aniž by tím bylo zvýšeno riziko ohrožení bezpečnosti.
... https://pravednes.cz/click…
Tady jen snad povzdech nad tím, kdo může být v současné době šéfem bezpečnostního výboru poslanecké sněmovny. O jeho (ne)předpokladech pro tuto funkci jsem psal již v minulosti a jeho neodborné a velmi často populistické vystupování mě v tom jen utvrzuje.

Šťastné vykročení do dalšího týdne!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Muž v ženském těle

9:44 Zdeněk Jemelík: Muž v ženském těle

Ústavní soud vyvolat velký rozruch vyjádřením, že pro povolení změny pohlaví není nutná kastrace. Zá…