Češka: Jak zničit chytré i jiné

05.12.2017 12:13

Byl to nápad za všechny peníze, které ovšem nejsou. Ministerstvo školství i přes značný odpor odborné veřejnosti i rodičů, protlačilo svoji slavnou inkluzi, s vidinou zprůměrování základního vzdělání.

Češka: Jak zničit chytré i jiné
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Byl to nápad za všechny peníze, které ovšem nejsou.

Ministerstvo školství i přes značný odpor odborné veřejnosti i rodičů, protlačilo svoji slavnou inkluzi, s vidinou zprůměrování základního vzdělání. Nějak ale zapomnělo, že tabulkově průměrně vzdělaný žák je jen na papíře a nesedí ve třídě.

Asi tuším, co ministerstvo vedlo k prosazení tohoto „skvělého“ nápadu. Určitě bylo vedeno co nejupřímnější snahou za blaho našich dětí, aby všechny měly stejnou šanci, stejné vzdělání, totožné možnosti atd. Prostě, aby byly všechny stejně šťastné a průměrné.

Při té vehementní snaze nějak zapomněli na základní pravidlo. Pokud někdo něco buduje proti přirozenosti a přírodě, stojí to hodně, ale opravdu hodně peněz. Za příklad si můžeme vzít banální lyžování v poušti. I to jde a lze, jen ty peníze.

Pokud si povšimneme i zpráv o víceletých gymnáziích, nelze se ubránit pocitu, že ministerstvo vše tlačí podle jednoho vzoru průměrného, šťastného žáka, který nemá žádnou individuální vlastnost, jednoduše stejná velikost, identický rozum, shodný vzhled, myšlenky i chování atd.  S takovým pojetím školství bychom se neměli smířit.  

Proč: se ministerstvo snaží všechno revolučně rozbít a to včetně činností a aktivit, které fungují?

Proč: nejde formou evoluce?

Proč: radši nepřipraví a neprosazuje celkovou koncepční změnu školství ?

Proč: vyhazuje peníze za utopické nápady?

Proč: se inspiruje bruselským technokratismem a nepoužívá zdravý rozum?

Proč: nechce pochopit, že existují děti, které jsou jiné než průměr?

Proč: nechce podporovat různorodost, zvlášť když celá Evropa jede na multikulturním trendu?

Odpověď je velmi jednoduchá, vyhovuje jim řídit organizovaný zmatek, kterým ospravedlní existenci ministerstva a několika set úředníků, kteří by jinak ztratili opodstatnění a museli by odejít ze zaměstnání. Jen tak lze odůvodnit snahy ministerstva o všeobecné zprůměrování, místo pomoci rozvinout nadání, talent, zájem a snahu našich dětí.

Ministerstvo už vůbec je netrápí, že tím trpíme všichni a že tímto přístupem bude ještě hůř.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…