Člen ČSSD Kratochvil: Co se děje v pražské sociální demokracii

06.06.2017 19:55

V Pražské ČSSD roste strach z členské základny v Praze, která se může, ale také nemusí už v pátek 9. 6. a v sobotu 10. 6. 2017 zúčastnit vnitrostranického hlasování o lídrovi a kandidátní listině pražské sociální demokracie pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, a rozhodnout se o tvaru, který bude předložen voličům v naší zemi, kteří budou rozhodovat o tom, zda se jim vyplatí ČSSD volit.

Člen ČSSD Kratochvil: Co se děje v pražské sociální demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

V aférami rozkládané Sobotkově straně jde o první místo kandidátní listiny v Praze, zdali první bude pan náměstek primátorky Dolínek, kterého předseda ČSSD pan Sobotka nesnáší, anebo pan ministr Ludvík, kterého pan Sobotka doporučuje. Protože průměrný člen pražské ČSSD je člověk nejen naivní, ale v řadě případů do strany naverbovaný z důvodu existenčních, například, aby měl klid ve svém zaměstnání, kde má nadřízeného ambiciózního člena ČSSD s nějakou funkcí, například když je předsedou jednoho z patnácti obvodních výkonných výborů v Praze, nebude mít rozhodování jednoduché, přinejmenším ro?zhodování o tom, jestli v jarní páteční odpoledne, anebo v sobotu přijít hlasovat do nevlídných prostor Lidového domu, anebo raději dát přednost trávení času s rodinou, ale s tím,že když nepřijde, může tím nějakého funkcionáře strany rozzlobit, například jednoho z patnácti předsedů, proč?

Protože v pátek a v sobotu půjde o střet 15 předsedů Obvodních výkonných výborů v Praze a ukáže se, kteří z nich mají tzv. svoji členskou základnu zmáklou. Ukáže se síla a dominance jednotlivých předsedů pražských obvodů, jedni chtějí za lídra Dolínka, jiní Ludvíka. 

Z malé účasti členů ve vnitrostranickém hlasování má veliký strach pan ministr Ludvík a jeho podporovatelé, protože pak by platila kandidátní listina připravena panem Dolínkem a Pochem, jak ji přijali s odřenýma ušima členové KVV, kde mají pánové Dolínek a Poche za sebou mírnou většinu. To se zaručeně stane pokud by účast byla méně než 30%.

Pokud se podaří předsedům OVV, kteří z nějakých důvodů podporují Ludvíka "navézt" členy ze svých obvodů do Lidového domu k hlasovacím urnám, je šance překazit Dolínkův záměr. Mezi podporovateli Ludvíka jsou například předsedové z Prahy 5 a z Prahy 10, kteří mají nejvíce členů, teoreticky v číslech. Praktickou otázkou je, jak jim dopadne připravovaná logistika přepravy stovek členů do Lidového domu ve dvou dnech. Jisté je, že to bude stát hodně peněz, ale v současnosti je ČSSD u moci, takže slovy ekonomického ředitele a Sobotkova podporovatele ČSSD pana Starce "zdroje jsou".

Kandidát na lídra Petr Dolínek vyzval písemně dalšího kandidáta na lídra Miloslava Ludvíka k otevřené debatě a k potřebnému dialogu a navrhl tři debaty po vzoru debat u voleb prezidentů USA ještě před konáním vnitrostranického hlasování, kterých by se mohli zúčastnit všichni členové v Praze.

Mezi funkcionáři pražské ČSSD se strhla šarvátka, jedni debaty vítají, jiní se jim vyhýbají.

Například současný místopředseda KVV Jiří Bodenlos, který v minulých letech byl pověřen vést Krajský výkonný výbor v Praze, poté, co po rozpadu tzv.mafiánské koalice ODS a ČSSD na radnici v Praze rezignoval z postu předsedy Krajského výkonného výboru pan Petr Hulinský, dnes nechal rozeslat všem členům v Praze dopis. Stav před vnitrostranickým referendem by některé vaše laskavé čtenáře mohl zajímat. Jsem členem ČSSD a souhlasím se zveřejněním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…