Dagmar Kuchtová: Vypořádání novely vodního zákona bylo korektní

01.09.2016 16:20

Průběh vypořádání novely vodního zákona ze strany Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP) považuje Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) za korektní.

Dagmar Kuchtová: Vypořádání novely vodního zákona bylo korektní
Foto: pixabay.com
Popisek: zákony, ilustrační foto

V rámci meziresortního připomínkového řízení projevilo MŽP ochotu s dotčenými subjekty jednat a vyslechnout jejich argumenty. Projednání připomínek k tomuto zákonu ze strany MŽP považujeme za řádné a korektní a výsledné znění za přijatelný kompromis oproti původnímu návrhu,“ uvedla generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová.

Novelizace vodního zákona je jedním z nejvýznamnějších environmentálních témat pro průmysl České republiky. Náklady na odběr vod, ať podzemních či povrchových, náklady na úpravy vody a její následné čištění na poplatky za vypouštění patří k významným položkám v hospodaření řady podniků.

Novela zákona, jejíž znění bylo dlouho připravováno, do procesu připomínkování vstoupila v listopadu 2015. Svaz při její přípravě uplatnil řadu připomínek vycházejících z praxe firem a z pohledu konkurenceschopnosti tuzemského průmyslu. Významný dopad na hospodaření firem v oblasti vod má například mix poplatků za odběr povrchové vody a vypouštění odpadních vod.

SP ČR je připraven nadále se podílet na konstruktivním procesu projednávání tohoto zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …