Daniel Landa: Nedovolím, aby má píseň zněla při oslavách Karla IV.

20.05.2015 11:33

Vyjádření zpěváka Daniela Landy k diskuzím o tom, zda je vhodné, aby se právě on podílel na znělce oslav k výročí 700 let od narození císaře Karla IV.:

Daniel Landa: Nedovolím, aby má píseň zněla při oslavách Karla IV.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Poté, co veřejné mínění za velkého humbuku vyjádřilo své protichůdné názory, si v žádném případě nepřeju a ani nedovolím, aby byla píseň Nový Jeruzalém (nebo její motiv) z připravovaného alba Žito použita při oslavách 700 let od narození císaře Karla IV. Důvodem je, že tato znělka (tedy kousíček písně) by měla oslovit co nejširší spektrum lidí, což se v tomto případě rozhodně neslučuje se skutečností.

Při této příležitosti ji ale jako hymnu (a také nezanedbatelný finanční obnos na účet číslo 266 116 895 / 0300) věnuji veřejné sbírce na zvony pro kostel v Praze na Karlově. Aby se věže Karlova opět rozezněly, je třeba cca 3 000 000 Kč. Věřím, že to dáme nějak dohromady.

K celému rozpustilému dění kolem této události se již nehodlám dál vyjadřovat, záležitost pro mne končí, soustředím se na přípravu Velekoncertu. Jediné, co mohu brát v těchto dnech vážně, je smrt a dnešní pohřeb mýho kámoše a životního pankáče Lukáše Tomana (didgeridoo a karnyx). Toť z mé strany vše k mediální kauze „znělka oslav“.

V úctě Daniel Landa Žito

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty