Denisa Rohanová: Kdo vládne ČSSD aneb Čí slovo má větší váhu?

31.01.2016 18:51

Po přečtení článku v MF DNES z 29.1.2016 s titulem Poslanci ustupují, exekutoři zůstanou bez hranic, mě napadá myšlenka kdo je kdo nejen v ČSSD? Stínový ministr spravedlnosti, jinak řadový poslanec ČSSD Jan Chvojka, je zde postaven do pozice, která vyvolává dojem, že jeho slovo je v ČSSD silnější než slovo premiéra Sobotky a ministra pro lidská práva Dienstbiera.

Denisa Rohanová: Kdo vládne ČSSD aneb Čí slovo má větší váhu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Chvojka, ČSSD

Mimochodem označit ministra pro lidská práva za slabého, mi přijde poněkud za hranou, a konstatování že premiér nehodlá krvácet za zákon, který je součástí koaličních dohod, je bez jeho přímého vyjádření, pouze spekulací. Proč zrovna tento zákon poslanci Chvojkovi „leží v žaludku“? Z jakého důvodu je právě při tomto návrhu schopen podrývat autoritu nejen předsedy ČSSD, ministra, ale i senátorů vlastní strany? O tom můžeme pouze spekulovat!         

Hnutí ANO v této hře o rozdělení území exekutory hraje prim ministrem Pelikánem. Ten ovšem například svým nesmyslným prohlášením, že součástí návrhu jsou povinné zálohy pro exekutory, působí spíše dojmem jako by předlohu novely ani nečetl. Asi je všem jasné, že poslanec Vondráček má jasný pokyn šéfa poslaneckého klubu ANO, že je třeba proti návrhu brojit i přes to, že vláda k němu vydala kladné stanovisko. A co by mohlo stát za názorem druhého muže této strany? I vrabci na střeše si v zasvěcených kruzích špitají o jeho vazbě na jeden z exekutorských velkoúřadů!                        

Samotnou podstatou věci ovšem zůstává, jak dopadne hlasování v Poslanecké sněmovně. Zvítězí zdravý rozum nad osobními zájmy? Dojde ke splnění volebních slibů, které se exekutorů týkali? Nebo opět převáží osobní vazby nad zájmy obyčejných lidí?  Projednávání příslušné novely se blíží a hlasování ukáže, kdo je na čí straně a pro koho byli předvolební sliby pouze prázdnými slovy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty