Dominik Duka: Gratulace předsedům parlamentních stran

11.11.2017 20:04

V reakci na výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2017 zaslal kardinál kardinál Duka 30. října gratulaci předsedům všech devíti politických stran, které budou mít ve sněmovně v následujících letech zastoupení.

Dominik Duka: Gratulace předsedům parlamentních stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Kardinál Dominik Duka odeslal v pondělí 30. října gratulace předsedům stran, které se při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu dostaly do sněmovny. Předsedovi ANO, panu A. Babišovi napsal, že jeho strana se stává nejsilnější na politické scéně a že to svědčí o tom, že voliči hledají nová řešení v důvěře, že nové strany budou prosazovat právo a spravedlnost, budou dbát na bezpečí občanů a zajistí klidnou budoucnost.

Úřadujícímu předsedovi ČSSD M. Chovancovi poděkoval, že v současnosti je neuvěřitelně snížena nezaměstnanost a povzbudil ČSSD k práci na sociálních otázkách, což patří k jejím tradicím.

Předsedovi STAN Petru Gazdíkovi napsal, že je vidět, jak důležitá je regionální politika povýšená na parlamentní úroveň. U předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka uvedl, jak je důležité, že budou její poslanci přítomni ve sněmovně a budou moci pozvednou hlas v tématech bezpečnosti, kultury, sociální spravedlnosti a školství. Svou gratulaci směřoval i k předsedovi ODS Petru Fialovi, jehož strana prosazuje konzervativní hodnoty, ač to nepřináší okamžitý efekt. Předsedovi KSČM V. Filipovi připomenul, že přes rozdíly jsou i témata, která je spojují, jako je důraz na sociální spravedlnost. Dále také v narážce na "vykroužkování" (nyní již bývalé) poslankyně Semelové uvedl, že se ve volbách ukázalo, že před občany není možné nekriticky vychvalovat minulost, tím spíše tu, kterou naše zákony odsuzují jako zločinnou.

Z nově zastoupených stran ve sněmovně pogratuloval i předsedovi SPD T. Okamurovi a předsedovi Pirátů I. Bartošovi. Předsedovi TOP 09 poděkoval za vytrvalost a péči v prosazování důležitých zákonů a vyjádřil i uznání z vyvození osobní odpovědnosti za výsledky TOP 09 ve volbách.

Zdroj: dominikduka.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…