Dominik Duka: Papež je muž schopný neuvěřitelné míry porozumění a dobroty

22.11.2017 19:18

Komentář na facebookovém profilu k setkání s papežem Františkem

Dominik Duka: Papež je muž schopný neuvěřitelné míry porozumění a dobroty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Minulý týden v Římě jsem měl příležitost obšírněji pohovořit s papežem Františkem o situaci v naší zemi, tématech která hýbou celou Evropou, ale i o dalších plánech do budoucna. Naše setkání bylo srdečné, vedené v duchu porozumění a zájmu. Diskuze s papežem mě také utvrdila o hloubce papežova vhledu do problémů nejenom celého světa, ale i Evropy.

Naráží však na hranici, kterou mu svými titulky – či snad lépe řečeno provokativními reklamními slogany – rýsují média. Ke své škodě pak mnozí na titulku, zpravidla převzatého od zahraniční agentury a ještě více zkresleného překladem, zakládají své další spekulace a teorie. A dlužno dodat, že takovému postupu se nevyhýbají ani někteří teologové (ať už opravdoví, či amatérští) a další “odborníci” na církev. Nicméně se nejedná o nic jiného než úsměvné komentáře hraničící s demagogií a možná i manipulací. Sledujeme-li osobnost papeže Františka v celé jeho šíři, v nevytrhaném kontextu, pak se nám objeví obraz muže schopného neuvěřitelné míry porozumění a dobroty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka