Everett Piper: Dopis Obamovi o nesmyslnosti zákazu střelných zbraní

02.11.2015 15:47

Pane prezidente, minulý čtvrtek vstoupil do jedné třídy vyšší školy Umpqua Community College v Roseburgu ve státě Oregon Chris Harper Mercer a vyzval spolužáky, aby povstali, jestliže jsou křesťané. Když vstali, střelil je do hlavy.

Everett Piper: Dopis Obamovi o nesmyslnosti zákazu střelných zbraní
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

O pár okamžiků později jste ve Washingtonu vystoupil s projevem. Trval slabých dvanáct minut a neřekl jste v něm naprosto nic o křesťanech. Nic. Dvanáctiminutový proslov a ani slovo o těch, kdo se stali terčem vraždy.

Pane prezidente, jistě chápete naše napjaté očekávání, když se chystáte k návštěvě Roseburčanů.

Na Středozápadě vraždí křesťany a vy nám vykládáte o křížových výpravách. V Charlestonu pobíjejí křesťany a vy nám kážete o Národním sdružení na podporu palných zbraní. Nyní vrazi decimují křesťany v Oregonu a hrobové ticho.

Proč? Co byste, pane prezidente, řekl, kdyby obětmi byli muslimové? Co byste řekl, kdyby se stali terčem vrahů proto, že to byli transsexuálové nebo gayové či proto, že poslouchali hip-hop? Odsoudil byste to? Dožadoval byste se vydání zákona proti vraždám z nenávisti? Čelil byste ideologii, která vedla ke zločinu? Přednášel byste o fobiích a bigotnosti?

Snad dokážete pochopit, proč se společenství křesťanů od pobřeží k pobřeží modlí, abyste konečně mluvil ne proti nám, nýbrž v náš prospěch a abyste naši víru raději hájil než ignoroval. Snad dokážete, pane prezidente, porozumět, proč milióny následovníků Kristových v celém národě a po celém světě říkají, že slyšíme vaše mlčení a to že je ohlušující. Pane prezidente, snad jste schopen chápat, proč – když zas a zas vidíme, jak se křesťané stávají terčem vražd – vám nesekundujeme a netleskáme vašemu přání odzbrojit občanstvo a současně vyzbrojit zločince.

A slovo na závěr: pane prezidente, přestaňte pedantsky pózovat a tvrdit, že řešením budou další zákony o střelných zbraních. Fakta to nepotvrzují. Je-li řešením stát beze zbraní, proč potom došlo ke střelbě v zóně, kde jsou střelné zbraně zakázány? Jestliže je řešením méně střelných zbraní, proč násilných činů napříč Amerikou ubývá právě v době, kdy prodej palných zbraní nepřetržitě roste?

Není možné, pane prezidente, že problémem nejsou ani tak zbraně, jako spíše ideologie? Nebylo by možné, že problémem je kázání o pronásledování a podněcování třídní nenávisti? Co když problémem jsou tyto závody ve štvaní a výsměchu vůči našemu Bohu a našim zbraním? Co když je jím přezírání biblické morálky a shazování hodnoty života ve snaze nahradit je kulturou smrti? Co když je to v uctívání vlády místo Boha?

Pane prezidente, co když skutečným problémem je tato hrozná ideologie, nikoli občané, kteří ctí zákon a uplatňují své ústavní právo na sebeobranu? Zlo, pane prezidente, nezarazíte hlásáním diskriminace a odplaty. Zarazíte je zvěstováním ctnosti a pokání.

Důležitá zpráva: tento střelec nezveřejnil na svém Facebooku Desatero ani nic o blahoslavenství! Vystavil si tam ateistické tirády a snímky Islámského státu!

Zrušte střelné zbraně a začne používat meče. Vezměte mu meč a chopí se palice. Zbavte ho palice a jeho zbraní se stane balvan. Vezmete-li kultuře duši, pak už nic nezastaví zlo, které číhá v každém lidském srdci. Můžete střelné zbraně, meče, palice i balvany zakázat zákonem, avšak bez evangelia jsme pořád všichni jen narušenými, vzteklými lidmi plnými nenávisti a zuřivosti.

Tento dopis poslal prezidentu Baracku Obamovi prezident Oklahomské wesleyánské (metodistické, pozn. red.) univerzity dr. Everett Piper u příležitosti tryzny po osudných výstřelech v Oregonu 1. října. Zveřejněn byl 8. října 2015.

Se souhlasem převzato ze Speroforum.com. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložila Ivana Kultová.

Vyšlo také na konzervativnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…