Evropané proti válce

14.09.2014 21:40

Na východ od nás probíhá již půl roku válka mezi ukrajinskými nacionalisty a na druhé straně ruskojazyčnými Ukrajinci a Rusy. Jejím dosavadním výsledkem jsou tisíce mrtvých, desetitisíce zraněných, téměř milion uprchlíků, zničená města a vesnice, těžce poškozená infrastruktura, školy a zdravotnická zařízení. Válka rozsévá nenávist, země se dostává do katastrofálních sociálních a ekonomických problémů.

Evropané proti válce
Foto: archiv red, tan
Popisek: Ukrajinská krize

Evropskou unii tvoříme my, Evropané. Stejně jako občané jiných států jsme vstupovali do EU s nadějí, že budeme společně usilovat o naplnění ideálů humanismu a mírové spolupráce. Že budeme budovat sociální stát. Blahobyt. Místo toho jsme dnes zrazováni našimi politickými představiteli, kteří podporují válečné běsnění a asociální politiku na straně ukrajinské vlády s pochybnou legalitou. Zatímco na východě Ukrajiny vrcholí humanitární krize, uprchlické tábory v Rusku praskají ve švech, Evropa nechce nést za důsledky své politiky odpovědnost.

Žalujeme proto Evropskou radu, která je vrcholným politickým orgánem EU, z toho, že se pokouší nás, Evropany, degradovat na manipulovatelnou, lhostejnou a sobeckou masu. My však nechceme válku! Nedáme se otrávit jedem válečné propagandy! Rusové nejsou naši nepřátelé, ale Evropané toužící stejně jako my po životě v míru. Budoucnost naší Evropy musí být postavena na vzájemném respektu, míru a spolupráci.

Žádáme okamžité zastavení jakékoli podpory vládě Ukrajiny ve věci probíhající občanské války, zastavení bojových akcí a jednání o sporných otázkách pod záštitou EU.

Žádáme ustavení evropské komise pro vyšetření válečných zločinů na Ukrajině a s výjimkou kontrolované humanitární pomoci zastavení jakékoli materiální podpory EU všem válčícím stranám.

Žádáme o zrušení všech sankčních opatření vůči Rusku, protože jsou neopodstatněná a vedou jen k vyvolávání nepřátelství mezi národy Evropy.

Na důkaz své vůle připojujeme své podpisy.

Členové petičního výboru:
Milan Daniel (Česko), Naděžda Bonaventurová (Česko), Lenka Procházková (Česko), Milan Neubert (Česko), Marek Řezanka (Česko), Eva Novotná (Česko)

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…