Evropska komise: Společnosti mají právo přizpůsobovat své produkty dle rozdílných trhů EU

23.06.2011 21:00

Coca-cola používá různé typy sladidel podle geografických podmínek

Evropska komise: Společnosti mají právo přizpůsobovat své produkty dle rozdílných trhů EU

Q: Co říkáte na rozhodnutí Evropské komise, že mají společnosti právo přizpůsobovat své produkty dle rozdílných trhů v rámci Evropské unie?

(Doslovný citát z médií: "Společnosti nemají povinnost prodávat stejný produkt pod touž značkou ve všech zemích unie," řekl mluvčí eurokomisaře pro spotřebitelskou politiku Frederic Vincent. Musí ale o složení výrobků spotřebitele na etiketě informovat.)

CC: Rozhodnutí Evropské komise nás nepřekvapilo. Obvinění, která byla vznesena proti naší společnosti a našim výrobkům byla od samotného počátku neopodstatněná.

Q: Ovlivňuje rozdílné složení Coca-Coly vyráběné na Slovensku její kvalitu?

CC: Vysoká kvalita a prvotřídní výrobní standardy jsou pro nás vždy prioritou a na Slovensku, kde máme jeden z nejmodernějších závodů na výrobu nápojů, používáme stejné technologické postupy včetně složení sladidel jako ve Spojených státech, kde Coca-Cola vznikla.

Složení i kvalita sladidel vyrobených z kukuřice (izoglukózy) jsou navíc téměř identické jako v případě přírodních sladidel vyráběných z řepného cukru (sacharózy). Obě sladidla jsou standardními přírodními sladidly a vždy se používají v souladu s legislativními požadavky jednotlivých zemí.

Další fakta:

Hlavní důvod pro různé použití sladidel je zejména geografický. V zemích s teplejším podnebím (např. Slovensko nebo USA), kde se lépe daří druhům kukuřice vhodné pro výrobu izoglukózy, používáme jako sladidlo cukr vyrobený z kukuřice a v zemích s chladnějším podnebím (např. Česká republika nebo Německo) používáme cukr vyrobený z řepného cukru. Typ použitého sladidla uvádíme na všech etiketách.

Pro více informací kontaktujte:

Daniela Paličková, tisková mluvčí, Coca-Cola ČR/SR, +420 283 015 804, dpalickova@eur.ko.com

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …